Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Първи стъпки и финансиране
05 юни
2015
 
 

Роден проект сред 16 финалисти в глобалния конкурс The Venture

Проектът за 3D покрития на протези Arthesis се бори да събере гласове до 14 юни 2015 г. Българският екип предлага устойчиво и ценово достъпно решение за хората с ампутирани крайници.
4686 прочитания

Българската компания за 3D покрития на протези – Arthesis е сред 16-те стартиращи компании от цял свят, които бяха избрани за финалисти в престижния световен конкурс за социално предприемачество The Venture. След оспорвана надпревара и над 1 000 подадени кандидатури от пет континента, Chivas Regal избра иновативния проект Arthesis, за да го включи в списъка с шестнадесетте стартъпи, готови да отговорят положително на социалните предизвикателства пред света. Финалистите ще представят своите проекти, които разчитат не само на собствения си потенциал и печеливша бизнес идея, но и на възможността да предложат устойчиви решения на различни социални проблеми.

Крайният срок, до който всеки желаещ може да подкрепи Arthesis в надпреварата, е 14 юни

Българската разработка се състезава за финансиране на стойност един милион долара, осигурени от Chivas Regal. The Venture ще даде възможност на социални предприемачи от цял свят да реализират техния потенциал и да получат по-голяма видимост на проектите си.

Тази седмица младият български екип на Arthesis и проектът им за 3D принтиране на покрития за протези увеличи шанса си да спечели състезанието. Всеки, който иска да подкрепи българската кандидатура, може да гласува всяка седмица на сайта на инициативата: https://www.theventure.com/bg/en/finalists/arthesis. До този момент Arthesis успяха да се преборят и да заемат предната пета позиция във временното класиране сред най-добрите социални проекти в света, като разкриха своя потенциал и възможността да предложат устойчиво и ценово достъпно решение за хората с ампутирани крайници.

Крайният срок, до който всеки желаещ може да подкрепи Arthesis в надпреварата, е 14 юни.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас