Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Първи стъпки и финансиране
04 мар
2015
 
 

Cisco, Deutsche Telekom и Intel с програма за стартиращи фирми

Заинтересованите стартиращи компании могат да кандидатстват на адрес www.challengeup.eu до 25 май.
7445 прочитания

Съвместният Internet of Things (IoT) акселератор за стартиращи компании от региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA) Challenge Up! обявиха Cisco, Deutsche Telekom и Intel на 3 март на Световния мобилен конгрес (Mobile World Congress) в Барселона. Програмата цели да помага на иновативни стартиращи компании, работещи в сферата на Интернета на нещата (IoT), да навлизат на пазара по-бързо чрез съвместни проекти, менторство, създаване на контакти на високо равнище и корпоративни ресурси. Избрани компании могат също да получат стратегически инвестиции и подкрепа за маркетирането на продукта или услугата им на глобалните пазари, разкриха от Intel.

Програмата обединява ресурси и опит от стартъп инициативи на отделните компании, сред които Cisco Entrepreneurs in Residence (Cisco EIR), Intel Business Challenge Europe, и hub:raum powered by Deutsche Telekom. Заинтересованите стартиращи компании могат да кандидатстват на адрес www.challengeup.eu до 25 май.

До 25 май се кандидатства в съвместния IoT акселератор за стартиращи компании от EMEA региона Challenge Up! на Cisco, Deutsche Telekom и Intel.

“С Challenge Up! даваме отличен сигнал към света на стартиращите компании, като обединяваме ресурси и ноу-хау на трите корпорации. Ще използваме нашия обединен опит в полза на програмата Challenge Up! и в подкрепа на стартъп общността.” – каза Елиас Дракопулос, старши вицепрезидент, отговарящ за Europe B2B в Deutsche Telekom.

Challenge Up! е проектирана за стартиращи компании в своя начален етап на развитие, които създават решения за Интернета на нещата (Internet of Things/Everything (IoT/IoE) и свързани с него сфери, включително свързани и интелигентни решения (интелигентен дом, интелигентен град, интелигентна енергия, свързани автомобили, wearables, Industry 4.0), информационна сигурност, Големите данни, анализи, свързаност и облачни компютърни технологии.

Ключови елементи от програмата са Acceleration Week (която ще се състои от 22 до 26 юни 2015 година), която ще бъде спонсорирана от Cisco EIR, Intel Business Challenge Europe и hub:raum, и специално подготвена, 4-месечна инкубационна програма (от юли до октомври), която ще се проведе в Краков, Берлин и Виена, с подкрепата на Cisco, Deutsche Telekom и Intel. Стартъпите, избрани за програмата, ще участват безплатно, без да се изискват никакви активи и ще запазят своята интелектуална собственост.

“Очакваме с нетърпение творческите идеи за нови продукти и услуги от региона да подобрят начина, по който живеем и работим заедно. Като даваме на стартиращите компании достъп до допълнителни ресурси от нашите три глобални компании, можем да им помогнем да ускорят постигането на търговски успех на идеите си”, каза Кристиан Моралес, корпоративен вицепрезидент и генерален директор за EMEA в Intel.

“С очакванията 50 милиарда неща да бъдат свързани към интернет до 2020 година, Internet of Everything отваря огромни възможности. За да помогнем по-добре да се отговори на тези възможности, Challenge Up! обединява най-доброто от технологичния свят в екосистема на отворени иновации,” каза Майк Фланаган, вицепрезидент Data & Analytics в Cisco.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас