Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Първи стъпки и финансиране
09 фев
2015
 
 

Отворен е конкурсът за награди за предприемачество на ЕК

Проекти за участие в националния етап на конкурса ще се приемат в срок до 15 юни 2015 г.
3515 прочитания

Националният етап на конкурса “Европейски награди за насърчаване на предприемачеството“ се провежда за шеста поредна година, съобщиха от Министерството на икономиката, което е координатор на конкурса в България. Състезанието е инициатива на Европейската комисия (ЕК) за активизиране ролята на публичния сектор на местно, регионално и национално ниво в насърчаване на предприемаческия дух и развитието на малкия бизнес. Проекти ще се приемат в срок до 15 юни 2015 г.

В конкурса могат да участват всички държави-членки на ЕС, както и Норвегия, Исландия, Сърбия и Турция. В България участие могат да вземат национални, регионални, местни публични органи, както и публично-частни партньорства между публичните органи и неправителствени организации, университети, фондации, браншови организации, предприятия и др. Национално жури под ръководството на Министерство на икономиката ще отличи две кандидатури, които ще получат право на участие в европейския етап на конкурса.

Важно условие за кандидатите е да участват с един проект, чиито резултати имат поне две години история, в една от следните шест категории: насърчаване на предприемаческия дух, инвестиране в изграждането на предприемачески умения, подобряване на бизнес средата, подпомагане интернационализацията на бизнеса, отговорно и приобщаващо предприемачество, подкрепа за развитието на „зелените” пазари и ефективното използване на ресурсите. Победителят и подгласникът в националния конкурс ще участват и в тържествената заключителна церемония на конкурса през ноември 2015 г. в Люксембург. 

Проект „Брандико“, създаден от дирекция „Икономически политики за насърчаване“ в Министерството на икономиката, спечели през 2014 година Европейските награди за насърчаване на предприемачеството в една от категориите на конкурса „Инвестиране в изграждането на предприемачески умения“. За всичките шест години, в които България участва, това е първата награда, присъдена на български проект. 

Голямата награда на журито от 2014 година е присъдена на Gazdagmami Kft – проект от Унгария, по който се обучават и подпомагат майки, все още отглеждащи малките си деца, в започването на собствен бизнес.

Желаещите да се включат в надпреварата могат да изтеглят формуляр за участие от секция “Документи” на официалната интернет страница на националния конкурс в интернет, да го попълнят и изпратят на посочените контакти в сайта.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас