Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Първи стъпки и финансиране
24 окт
2014
 
 

Социални идеи от 14 страни ще се състезават за фонд от $1 млн.

Всички 14 финалисти от държавите - участнички в проекта ще бъдат поканени на едноседмичен тренировъчен лагер в Силициевата долина в Калифорния.
4644 прочитания

В рамките на мащабната инициатива “THE VENTURE” на CHIVAS REGAL най-добрите бизнес проекти със социална значимост от 14 държави ще могат да се състезават за общ награден фонд от 1 милион долара. България, Чили, Китай, Колумбия, Мексико, Бразилия, Япония, Южна Африка, Тайланд, Украйна, Уругвай, САЩ, Великобритания и страните от Персийския залив бяха избрани благодарение на своя потенциал да предложат социалнозначими проекти от общо 160 държави в света и получават шанс да излъчат свой победител, който ще участва в глобалния финал на състезанието в САЩ.

Всички 14 финалисти от държавите - участнички в проекта ще бъдат поканени на едноседмичен тренировъчен лагер в Силициевата долина в Калифорния, където ще имат шанса да работят с водещи лидери на компании от технологичния бранш, а техни ментори ще бъдат професионални експерти. В края на престоя им САЩ за реализация на всички идеи ще бъдат разпределени $1 000 000, като един екип ще спечели голямата награда, а именно усвояване на $750 000.

В състезанието могат да участват всякакви предприятия – от стартиращи предприятия и социални предприемачи до големи компании с идея за социално значима кампания. Единственото ограничение за кандидатите е да имат навършени 25 години. Българските кандидати могат да се регистрират за участие на официалния сайт на кампанията до 9-ти януари 2015 г. Кандидатства се с попълване на форма на самия сайт, към който трябва да се приложи 2-минутно видео и презентация, представящи конкретната бизнес идея. До 23-ти януари 2015 г. жури от успели български предприемачи ще избере полуфиналистите в надпреварата, а на 12-ти февруари 2015 г., официално ще бъде обявен и големият победител, който ще представи страната ни в Силициевата долина.

"С “THE VENTURE - Win the right way” CHIVAS се стреми да даде възможност на младите, пълни с идеи предприемачи да осъществят бизнес, който създава значима социална промяна. Правилата на конкурса са отворени за всички с бизнес план, креативна идея, предприемачески нюх, социална стратегия, амбиция и щедрост. Това са качествата, в които вярва CHIVAS, стартирайки най-новия си глобален проект с целта да подкрепи онези, които се целят в успеха и знаят, че бизнесът и щедростта работят заедно за по-добър живот", обясниха от компанията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас