Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Първи стъпки и финансиране
23 юли
2014
 
 

До 15 септември се кандидатства по проект "Техностарт"

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по проекта е 400 000 лв., като ще се финансират с до 20 000 лева за всеки одобрен бизнес план стартиращи фирми само в сферата на промишлеността, информационните услуги и научната и развойна дейност.
5078 прочитания

Крайният срок за подаване на документи в националния конкурс за кандидатстване по проекта "Техностарт - Насърчаване на иновационната активност на младите хора" е 15.09.2014 г.

Със Заповед №РД-16-910/02.07.2014 на министъра на икономиката и енергетиката от началото на юли беше утвърдено и Оперативно ръководство за 2014 г. по проекта.

Проектът е в изпълнение на приоритетни области №1 "Предприемачество" и №9 "Умения и иновации" от Националната стратегия за насърчаване на МСП 2014 -2020 г.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по проекта е 400 000 лв.

Целта на проекта е да се стимулират млади предприемачи - студенти, докторанти и дипломирани в най-ранният етап от предприемаческия цикъл - момента на разработен бизнес план и реализацията на иновационния продукт или услуга през първата година чрез предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер до 20 000 лева за всеки одобрен бизнес план.

За да получи финансиране на проекта, всеки кандидат след одобряване на бизнес плана му, трябва да регистрира своя фирма (ЕООД или ЕТ) по Търговския закон в Агенцията по вписванията и да осигури задължителен собствен принос от 10% от размера на безвъзмездната помощ, под формата на финансови средства и/или материални активи.

Проект "Техностарт" финансира стартиращи фирми само в сферата на промишлеността, информационните услуги и научната и развойна дейност.

Потенциалните кандидати трябва да развиват основната си икономическа дейност и да я декларират в бизнес плана си, в следните допустими сектори/раздели/кодове съгласно Класификацията на икономическите дейности 2008 г. (КИД-2008), утвърдена от Националния статистически институт:

  1. Целият Сектор С - "Преработваща промишленост", с изключение на помощите за които Регламент (ЕС) 1407/2013 от 18 декември 2013 не се прилага (виж тук изключените - Регламент 1407/2013 и Приложение_чл. 32_Договора_ЕС).

  2. Сектор J - "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения", само кодове от раздели J58 – "Издателска дейност", J61 "Далекосъобщения", J62 "Дейности в областта на информационните технологии", J63 "Информационни услуги".

  3. Сектор М - "Професионални дейности и научни изследвания" – само кодове от раздел М72 "Научноизследователска и развойна дейност".

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас