Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Първи стъпки и финансиране
17 юни
2010
 
 

Сред финалистите на конкурса Cisco I-Prize е и български екип

Тимът представи интелигентно решение за управление на трафика с помощта на мрежови технологии
2303 прочитания
Девет финалиста обяви Cisco във второто издание на глобалния конкурс I-Prize. Сред технологичните предложения за бъдещето от цял свят се изяви и българският eкип, начело с Борис Георгиев, Консултант „Стратегии" на телеком оператори в София. Екипът му участва в конкурса с интелигентно решение за управление на трафика. То включва предложения за справяне с натовареното движение и задръстванията, а също и за намаляването на емисиите въглероден оксид чрез използване на мрежови IP технологии. „Вярваме, че нашата идея може значително да промени начина ни на придвижване и пътуване' казва Борис Георгиев.

Финалистите са избрани измежду 824 проекти, подадени от повече от 2800 участници от 156 страни в цял свят. Те са имали пълен достъп до решенията на Cisco (Cisco® collaboration solutions), чрез което са получили възможност да работят и споделят техните идеи с останалите участници от цял свят. Предоставен е и достъп до уникална мениджмънт платформа на Spigit, която им позволява да купуват и продават идеи на отворения пазар. Пазарът на идеи е начин участниците в състезанието да установят каква е стойността на техните идеи, като се опитват да ги продават или разменят. Част от тях се купуват с виртуална валута, с която кандидатите в конкурса биват възнаграждавани въз основа на техния принос към платформата.

 

Голямата награда за победителя е $250,000, който ще бъде обявен на 29 юни от главния изпълнителен директор на Cisco Джон Чембърс и старши вицепрезидента Мартин Де Беер по време на Cisco Live в Лас Вегас.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас