Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
15 май
2012
 
 

GameCraft е победител в състезанието за млади предприемачи 3Challenge

Призьорът е стартираща фирма за услуги по игровизация на бизнес процеси
1002 прочитания

Екипът на GameCraft е победител във второто издание на състезанието за млади предприемачи 3Challenge. Финалът (Grow) на събитието се проведе на 13 май в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. GameCraft е стартираща фирма, която предлага услуги по игровизация (gamification) на различни бизнес процеси.

3Challenge

На финала тя се срещна с екипите на Virtual Assistants – компания за изнесени асистентски услуги и ThreeChess – проект за шахмат за трима играчи, който се предлага под формата на онлайн игра и настолна версия. 3Challenge е състезание за млади предприемачи, което включва три кръга – Idea, Seed и Grow. Организатор е студентският клуб по предприемачество Start It Smart.

Трите стартиращи екипа представиха своя напредък през последните шест месеца – от втория кръг на състезанието насам. GameCraft запознаха публиката със своя проект за игровизация като услуга (gamification as a service), както и с инициативата си за игровизация в сферата на образованието. От Virtual Assistants представиха своя прогрес, увеличаващия се брой клиенти, както и плановете си за стъпване на турския пазар.

ThreeChess, от своя страна, разкриха плановете си да развият изкуствен интелект, който да позволи на техните потребители да играят шах за трима не само помежду си, а и с компютър. Журито, което оценяваше проектите, е в състав Георги Шарков, директор на регионалния център на Европейския софтуерен институт, Любен Белов, съосновател на интернет компанията Нетинфо.БГ, както и на инвестиционния фонд за стартиращи предприемачи LAUNCHub (Launch Hub) и Крум Хаджигеоргиев, главен изпълнителен директор на софтуерната фирма Melon.

В крайна сметка те определиха за победител екипа на GameCraft, който ще получи преференциални условия за представяне пред рискови инвеститори, менторство, материални и нематериални награди на стойност десетки хиляди левове.

Седмица след завършването на второто издание на състезанието ще бъде поставено началото на неговото трето издание – на 20 май, отново в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тогава ще се проведе първият кръг – Idea, на който шест екипа от млади предприемачи ще бъдат избрани измежду 18 участници и ще продължат напред.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас