Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
10 май
2012
 
 

Световната банка ще ни консултира за подготовката на ОП „Иновации и предприемачество”

Експертите ще помагат при изготвянето на иновационна стратегия и идентифицирането на подходящи мерки за насърчаване внедряването на иновации
1086 прочитания

Правителството определи сферите, в които експерти на Световната банка ще го консултират при усвояването на средства от ЕС. В сектор „Конкурентоспособност” техническата помощ ще е за подготовката на оперативна програма „Иновации и предприемачество” за следващия програмен период. Тук са включени подкрепа за изготвянето на иновационна стратегия, при идентифицирането на подходящи мерки за насърчаване внедряването на иновации, при идентифицирането и формулирането на големи иновационни проекти, както и за подготовката на план за действие за предоставяне на услуги по внедряване на иновации.

Експертите на СБ ще консултират правителството, след като МС прие план за действие, включващ мерки и интервенция на институцията по българските оперативни програми, съфинансирани от структурните и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Планът е приет на базата на сключения в началото на т. г. Меморандум за разбирателство със Световната банка за партньорство и оказване на техническа подкрепа във връзка с изпълнението на структурните инструменти на Европейския съюз. Помощта ще се предоставя под формата на консултантски услуги на потенциалните бенефициенти на оперативните програми и ще бъде финансирана по линия на техническата помощ на съответните оперативни програми. Прилагането на договореностите ще гарантира повишаване на усвояването на средствата от ЕС, особено необходими за българската икономика по време на криза, което е реална предпоставка за ускоряване на процеса на излизане от нея.

Подкрепата от Световната банка е насочена към предоставяне на консултации, принос в етапа на подготовка и развитие на секторни стратегии и политики, изпълнение на мерки в подкрепа за изграждане на капацитет, институционална подкрепа за структурите за провеждане на реформата в областта на транспорта и водния сектор. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас