Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
26 апр
2012
 
 

Индия е перспективен за страната ни пазар

През последните 10 години България е удвоила стокообмена си с Индия
962 прочитания

Индия е перспективен пазар за ЕС и в частност за България. Това каза Васил Тодоров, главен секретар на Българската търговско-промишлена палата, на семинар във връзка с участието на Палатата в инициатива на ЕС за насърчаване износа на европейски технологии в Индия.

През последните 10 години страната ни е удвоила стокообмена си с Индия, като през 2011 г. стойностите му надхвърлят 173 млн.щ.д. Според Тодоров обаче потенциалът му далеч не е изчерпан.

В рамките на семинара стана ясно, че Европейския бизнес и технологичен център ще трансферира технологии към Индия, за да се намалят отрицателните промени на климата и да се подпомогне интернационализацията на МСП от ЕС. Директорът на EBTC в Индия Пол Йенсен поясни, че центърът фокусира своето внимание и дейност върху четири основни сектора, изключително проспериращи в Индия: биотехнологии, енергетика, околна среда и транспорт. Годишният растеж на икономиката в тези отрасли достига около 15%. Средният икономически ръст на страната през последните 5-6 години пък е около 9 на сто.

Индийският пазар е абсолютно различен по структура в сравнение с европейския. Манталитетът на жителите е различен, а оттам идват разликите в профила на потребителя. Като цяло пазарът е огромен по мащаби с растяща средна класа с добро ниво на живот. Финансирани са четири сектори на фокус.

EBTC поддържа база данни с проекти в Индия, които търсят своето приложение и европейски партньор. Центърът подпомага малки и средни предприятия от ЕС да навлязат по подходящ начин на индийския пазар. Услугите, предоставяни от Центъра, са срещу заплащане.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас