Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
20 мар
2012
 
 

Над 1000 младежи станаха „Мениджър за един ден”

За първи път в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България имаше президент за един ден
967 прочитания

Повече от 1000 младежи и над 270 компании взеха участие в инициативата „Мениджър за един ден” през тази година, съобщи Българската национална телевизия. Форумът се провежда ежегодно в над 100 държави по света. У нас инициативата е организирана от Джуниър Ачийвмънт България.

За първи път на тазгодишното издание на форума освен мениджъри за един ден, имаше и президент за един ден. Това беше студентката от Техническия университет Полина Неделчева. Още четирима младежи се запознаха с работата на президентската администрация.

Официален старт на работния ден за „Мениджър за един ден 2012” даде президентът Росен Плевнелиев. Той каза в обръщението си към присъстващите, че трябва да се преодолее вакуума между бизнеса и университетите. „Не може да има успешна компания, която не отваря вратите си за младите, образованите, иновативните и която не използва достиженията на науката и съвременните технологии”, коментира Плевнелиев. Според него обаче не може да има и университет, който да не работи в тесни връзки с бизнеса.

Инициативата „Мениджър за един ден” е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета - 16-23 годишни. За разпределението по фирми учениците попълват автобиографиите си в раздела „Мениджър за един ден” на сайта www.jabulgaria.org, като посочват своите интереси и професионална насоченост. Домакините – компаниите или държавните институции, получават възможността да поканят своите мениджъри за един ден, ориентирайки се по техните автобиографии. Чрез тази симулативна трудова борса на “Джуниър Ачийвмънт” учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят минипроучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за летни стажове.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас