Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
02 мар
2012
 
 

Пощенска банка ще подпомага българските компании при навлизане на нови пазари

Банката подписа споразумение по Глобалната програма за търговско финансиране на Международната финансова корпорация
888 прочитания

Международната финансова корпорация (МФК), член на Световната банка, и Пощенска банка, член на Юробанк И Еф Джи Груп, подписаха споразумение по Глобалната програма за търговско финансиране на МФК. Споразумението ще увеличи възможностите за търговско финансиране с цел подпомагане на български компании за внос и износ при навлизането им на нови пазари и засилване на търговските им отношения в Източна Европа и на други пазари.

Съгласно споразумението МФК отпуска на Пощенска банка кредитна линия на стойност 20 милиона щатски долара. Кредитната линия ще подпомогне разширяването на дейността на банката за търговско финансиране и възможностите й да предлага на корпоративните си клиенти и на малките и средните предприятия широк спектър от финансови търговски продукти.

Бизнесът в България разчита на финансиране за осъществяване на износ на желязо, стомана, облекла, текстилни изделия и земеделски продукти към клиенти в цяла Европа, както и за реализирането на внос на продукти за енергетиката, металургично оборудване, автомобили и други потребителски продукти. Участието на Пощенска банка в Глобалната програма за търговско финансиране на МФК (ГПТФ) ще предостави възможност на предприятията да разширят регионалните търговските потоци на България, стимулиращи развитието на икономиката на страната и разкриването на работни места.

От създаването си през 2005 г. награждаваната Глобална програма за търговско финансиране на МФК е издала над 11 000 гаранции на обща стойност 15.8 милиарда щатски долара на банки за краткосрочно търговско финансиране на клиентите им на нововъзникващи пазари. През финансовата 2011 г. 53% от общата сума е предназначена за подпомагане на търговията в най-бедните страни, а 79% - за малки и средни предприятия. Програмата включва повече от 200 партньорски банки в над 90 нововъзникващи пазари.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас