Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
22 фев
2012
 
 

Асоциация инициира промени в данъчното законодателство

Според експертите на АПЗФ в България масово не се спазват европейските директиви
1046 прочитания

Кръгла маса на тема „Иницииране на промени в законите за ДДС, Държавно-осигурителния процесуален кодекс и Наказателния кодекс" ще се проведе на 23 февруари в София. Форумът е иницииран от създадената наскоро Асоциация за правна защита на фирмите с партньорството на Българската стопанска камара.

На конференцията се очаква да присъстват заместник - изпълнителният председател на БСК Димитър Бранков, председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова, съдии от Върховния административен съд и Административния съд в София, Тинка Косева - председател на Административния съд, гр. Варна и представители на териториалните дирекции на НАП.

Асоциация за правна защита на фирмите е създадена на 15 ноември 2011 година и понастоящем в нея членуват 40 фирми. Още на първото си Общо събрание АПЗФ представи намерението си да инициира промени в данъчното законодателство.

Според експертите на асоциацията в България масово не се спазват европейските директиви, а практиката на българските съдилища е в противоречие с трайната практика на Съда на ЕС по въпросите на данъчното право. От Асоциацията предлагат да бъдат обсъдени промени в предварителните обезпечителни мерки, уреждани в момента от чл.121, ал.1 от Данъчноосигурителния процесуален кодекс (ДОПК). В текста би следвало да се поставят условия за налагането им, а именно – да бъдат извършвани само с разрешение на съответния съд, и то след представяне на гаранция и достатъчно убедителни доказателства от страна на държавата.

Нужна е промяна и на чл.177 от Закона за ДДС, който регламентира търсенето на отговорност от всеки доставчик за дължимия и невнесен данък от друго лице. Солидарната отговорност и това да се търси един и същи данък от няколко търговци по една и съща сделка не е регламентирано в европейското законодателство, коментират от АПЗФ пред сайта stzagora.net. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас