Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
02 фев
2012
 
 

Президент и министър на образованието участват във форум в НБУ

Първият ден на форума е посветен на темата "България 2020 - Общество и икономика на знанието и успеха"
1013 прочитания

Серия от семинари се провежда между 3 и 5 февруари в Нов български университет. Първият ден на форума (3 февруари, петък) е посветен на темата "България 2020 - Общество и икономика на знанието и успеха".

В 16:00ч. в Аулата на НБУ ще се открие едноименна конференция, в която като гост-лектори ще се изявят представители на "триъгълника на знанието" - държавата, бизнесът и академичните среди. Георги Първанов, Президент на Република България (2002-2012), ще обсъди със студентската аудитория развитието на националната стратегия и мястото на висшето образование и младите в нейната реализация. Сашо Дончев - Председател на УС на Българската стопанска камара, изпълнителен директор на "Овергаз" и издател на в-к "Сега", ще коментира темата "Икономика на знанието и знание на икономиката". Той ще представи основните проблеми във връзката между висшето образование и бизнеса и възможностите за решаването им.

Във втория панел на конференцията основателят и директор на Jobs.bg Пламен Вушев ще представи пред студентите от висшите училища в страната тенденциите в кариерното развитие и най-търсените и атрактивни професии на бъдещето, съобразно данните за търсенето и предлагането на пазара на труда.

В третия панел представители на академичните среди - проф. Кристиан Банков (зам. ректор на Нов български университет) и доц. д-р Иван Начев (директор на магистърска програма "Европейско управление") ще представят иновативни концепции, свързани с практическата приложимост на научно-изследователските програми и резултатите от изследване на факторите за създаване на градове и икономики на креативното знание.Студентите ще участват в отворена дискусия с гост-лекторите, а темите на форума ще намерят своето продължение в работния график на Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети.

На 4 февруари студентските съвети ще заседават по подробен дневен ред, включващ приемането на годишен план за работа на националното предстватилество, създаването на работни комисии и разпределянето на отговорности в сферата на учебната, социалната, културно-масовата и спортната дейност. Гост на форума ще бъде проф. Сергей Игнатов - министър на образованието, младежта и науката. Той ще представи предстоящите стъпки в реформата на висшето образование.

Финалният ден на конференцията (5 февруари, неделя) ще премине под формата на футболен турнир под надслов "Младите и спорта". Основен партньор на турнира е МакДоналдс България, чийто представители ще бъдат отличени за приноса си с диплом за корпоративна-социална отговорност. Домакин на футболния турнир и настаняването на участниците в Общото събрание на НПСС е SPA-хотел "Царско село". Културната програма, съпътстваща форума, включва изпълнения на студенти от деп. "Музика" и Фолк-джаз формацията на НБУ, постановка на представлението на Университетски театър на НБУ - "Метаморфози" с реж. доц. Ева Волицер (3 февруари, 20:30ч.).

Домакин на събитието, в което участие ще вземат студентските съвети от 51 висши училища в страната, е Студентският съвет на Нов български университет, ръководен от главния секретар на Националното представителство на студентските съвети - Христиан Даскалов. Събранието се свиква и ръководи от председателя на ОС на НПСС - Димитър Казаков (МУ, Пловдив).

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас