Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
17 окт
2016
 
 

easyJet ще инвестира в стартиращи фирми с разработки за пътувания

Чрез акционерното си участие във Founders Factory авиопревозвачът ще инвестира в 5 стартиращи компании и ще създава в сътрудничество по две нови фирми всяка година.
3317 прочитания

Авиокомпанията easyJet е подписала мултимилионна сделка в британски лири с Founders Factory – корпоративен многосекторен акселератор и инкубатор. Сделката е за период от 5 години, а чрез акционерното си участие във Founders Factory авиопревозвачът ще инвестира в 5 стартиращи компании и ще създава в сътрудничество по две нови фирми всяка година.

Чрез акционерното си участие във Founders Factory авиопревозвачът ще инвестира в 5 стартиращи компании и ще създава в сътрудничество по две нови фирми всяка година.

Вътрешните експертни екипи на Founders Factory, много от които са успешни предприемачи, ще осигурят лична подкрепа и консултират стартиращи компании в техния ранен етап, ще работят и с easyJet за съвместно изграждане и стартиране на нови технологични продукти и услуги за пътувания.

„През последните 5 години използваме дигитализацията да трансформираме авиокомпанията и изживяването за нашите пътници. Свързването на нашия талантлив екип със следващото поколение предприемачи, ще продължи да стимулира измислянето на свежи идеи и разкриването на нови възможности“, заяви изпълнителният директор на easyJet Каролин Маккол.

В момента се подготвяме да навлезем в следващата фаза на дигиталната трансформация в пътуванията заедно с водещата в сектора easyJet и нейните 73 милиона потребители. Уверени сме, че можем заедно да подкрепяме следващото поколение иноватори в пътуванията, чрез мащаба на дигиталните технологии, данните, персонализация, виртуалната реалност, изкуствената интелигентност, електронната търговия и финансовите технологии“, добавя Брент Хоберман, съосновател и изпълнителен председател на Founders Factory.

easyJet е и първата авиокомпания в света, която си сътрудничи с Flightradar24 за интегриране на проследяване на самолетите в реално време на нейното мобилно приложение за iPhone. Авиокомпанията в момента тества използването на безпилотни летателни апарати за инспекция на самолетите и е пионер в технологията за откриване на вулканична пепел.

Founders Factory развива 200 технологични компании на ранен етап през следващите 5 години в шест сектора. Сделката с easyJet представлява шестото и последно секторно партньорство, след първото в сектора на образованието, през юни 2015 г., с инвестиция от Holtzbrinck Publishing Group; Guardian Media Group за медии през януари 2016 г.; Aviva за финансови технологии и L'Oreal за продукти за красота, както и китайската CSC Group за партньор в сферата на изкуствения интелект.easyJet ще бъде част от Съвета на директорите на Founders Factory, представлявана от Джеймс Милет, ръководител на дигиталните технологии в авиокомпанията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас