Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
14 май
2016
 
 

Предстои Академия за иновации за студенти и иновационен хакатон на СО

2810 прочитания

За трета поредна година Innovation Starter - българска агенция за иновации, която реализира бизнес, публични и образователни проекти с цел промяна на средата и на културата на иновации у нас, организира в партньорство с Нов български университет безплатна „Академия за иновации“ за студенти в България на 9 и 10 юни, в зала 3 на НДК. Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община. Освен от НБУ през тази година в събитието ще участват и студенти от СУ "Св. Климент Охридски", ТУ София, Бизнес клуба на УНСС и др. университети в страната.

Академия за иновации 2016

Тази година проектът ще се реализира под формата на първия по рода си в България 24 часов Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016 със съорганизатори - Столична община, Асоциация за развитие на София и Фонда за иновации.

В него, за пръв път, в рамките на „Академия за иновации 2016“, студенти, ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения на проблеми в столицата, в три категории: образование, здравеопазване, и културно и историческо наследство.

На 9 и 10 юни в НДК, зала 3, младежи ще могат да разработят свои идеи и решения под формата на 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите и проблемите, свързани с тях, изброени по-горе.

Предварителна регистрация за отбори, които искат да участват в хакатона, в която ще се допуснат отбори, (с не повече от 10 души в екип), ще тече от 25 април до края на месец май в сайта на Innovation Starter: http://bit.ly/25WRUKu

Голямата награда за отбора победител през 2016 г. е 10 000 лв., предоставени от Фонда за иновации. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни награди.

На 9 юни, от 9:00 до 13:00 часа, в зала 3 на НДК, всички други студенти, ще имат възможността да слушат безплатно лекции по темите иновации и креативност в градска среда, водени от водещи международни и български експерти. Почетни гости на изданието на „Академия за иновации 2016“, ще бъдат Чарлз Ландри, автор на концепцията за „креативен град“ и Антони Христов, арт директор в Pixar. Повече информация относно журито и програмата е налична тук: http://bit.ly/25WRUKu

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Тод Англин, Progress:  София има страхотна общност от софтуерни разработчициТод Англин, Progress: София има страхотна общност от софтуерни разработчици

Конференцията DevReach се завръща в София, има месец до събитието, а всички билети вече са разпродадени, коментира главният евангелист на Progress.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас