Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
23 мар
2016
 
 

Кока-Кола и Джуниър Ачийвмънт ще инвестират 10 000 лв. в стартъп

1929 прочитания

През 2016 г. една стартираща младежка компания ще получи директна финансова инвестиция от 10 000 лева, за да постави началото на бизнеса си в рамките на програмата „Моята първа компания“, по която Джуниър Ачийвмънт България (Junior Achievement) и Кока-Кола ХБК България (Coca-Cola) обединяват своите усилия за трета поредна година. Освен това, специалисти на Кока-Кола ХБК България в областта на маркетинг, продажби, финанси, интелектуално право и др. ще бъдат ментори на младите предприемачи и ще им помагат да изградят по-успешен бизнес.

Инвестицията от страна на Кока-Кола ХБК България е насочена към студенти, участващи в програмата „Учебна компания за студенти“ на Джуниър Ачийвмънт България. Желаещите да се включат в програмата „Учебна компания за студенти“ (Startup) на JA България трябва да се регистрират до 31 март 2016 г. на http://jastartup.jabulgaria.org/.

В продължение на 3 месеца участниците ще преминат през 5 обучения (менторски съботи), посветени на идентифицирането на бизнес възможност, създаването на екип и изграждането на финансова и маркетингова стратегия, както и продажбена политика на стартиращата компания. Младите предприемачи ще могат да разработят и представят своите идеи до юни, след което им предстои бизнес реализация и 6-месечно менторство в първия по рода си Startup Hambar.

Програма "Учебна компания за студенти" (JA Startup Program) е практически курс по предприемачество, който е базиран на една от най-старите и утвърдени програми на Джуниър Ачийвмънт „Учебна компания“. Целта на курса е да запознае студентите с предприемачеството на практика, като те създават и управляват своя учебна компания. В рамките на една учебна година/семестър, те сформират екип и развиват своя бизнес идея, разработват прототип на продукта/услугата и представят бизнес и финансова обосновка на проекта. Работата им в програмата се подпомага от техен преподавател и доброволни бизнес консултанти.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Със SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас