Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
31 юли
2015
 
 

Arthesis спечели националния конкурс Th13teen Arts

Победителят ще представи България на световния конкурс в областта на творческите индустрии Creative Business Cup, който ще се проведе през месец ноември 2015 г. в Дания.
4758 прочитания

Българската компания Arthesis („Артезис“), чиято бизнес концепция предлага обвивки за протези с иновативен дизайн за хора с ампутирани крайници, беше определена за победител на конкурса Th13teen Arts 2015.

Една от творбите на българската компания за 3D покрития на протези ArthesisМинистерството на икономиката проведе за трета поредна година конкурса за най-добър бизнес проект от творческите индустрии - Th13teen Arts и предостави възможност на предприемачите от творческите индустрии в България да представят своите иновативни бизнес концепции.

Arthesis беше сред 16-те стартиращи компании от цял свят, които бяха избрани за финалисти и в престижния световен конкурс за социално предприемачество The Venture на Chivas Regal.

Победителят в Th13teen Arts 2015 ще има възможността да представи България на световния конкурс в областта на творческите индустрии Creative Business Cup, който ще се проведе през месец ноември 2015 г. в Дания. Министерство на икономиката ще осигури неговото пътуване и престой в Копенхаген по време на конкурса, както и подготовката му по презентационни умения пред инвеститори. Предприятия от 63 страни ще се състезават за наградата „Най-добър предприемач в творческите индустрии“ на световния конкурс Creative Business Cup и 20 000 щатски долара. Българският победител ще има и възможността да представи иновативната си бизнес концепция пред едни от най-големите компании и инвеститори в стартъп предприятия в света.

На второ място на финала на конкурса Th13teen Arts се класира бизнес концепцията на предприятието Playground Energy („Плейграунд Енерджи“), която предлага на пазара съоръжения за детски площадки, генериращи енергия при употреба.

Журито отреди третото място за социалното предприятие “Хемус”, което произвежда ръчно изработени килими и текстил.

В предишните две издания на Th13teen Arts излъчените български победители, участвали по-късно на Creative Business Cup спечелиха специална награда през 2013 г. и достигнаха до полуфиналите през 2014 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас