Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
05 май
2015
 
 

Предстои StartUP Weekend Mobile Sofia

StartUP Weekend Mobile Sofia ще се състои между 15 и 17 май във VIVACOM Art Hall в София.
4306 прочитания

За четвърта поредна година глобалната инициатива StartUP Weekend ще събере програмисти, дизайнери, маркетолози и стартъп ентусиасти на 54-часово събитие. Инициативата се провежда два пъти годишно в София. И този път пролетното издание е посветено на разработването на мобилни приложения.

StartUP Weekend Mobile Sofia ще се състои между 15 и 17 май във VIVACOM Art Hall (телефонната палата). Инициативата се организира изцяло от доброволци на StartUP Foundation.

Целта е участниците да започнат собствен бизнес от нулата в рамките на зададеното време и да го презентират пред потенциални инвеститори.

Надпреварата е със състезателен характер. Безпристрастно жури излъчва победители в различни категории (най-завършен прототип, най-добър дизайн, най-обещаващ бизнес модел и др.) Публиката също избира своя фаворит.

Кадър от миналогодишното издание на StartUP Weekend

Кадър от миналогодишното издание на StartUP Weekend

Над 120 участника споделят своите бизнес идеи, формират екип и в рамките на един уикенд усилено работят по валидиране на бизнес модела и изготвяне на работещ прототип, който да впечатли журито от инвеститори, специалисти в областта на информационните технологии и професионалисти от телекомуникационния сектор.

До момента няколко отбора, сформирани по време на преходни издания на събитието са спечелили финансиране от фондовете за рискови инвестиции и се развиват успешно. Tickey стартира на StartUP Weekend Sofia Mobile през миналата година и създава мобилно приложение, което ще ни позволи да купуваме безконтактно билети за градския транспорт използвайки единствено мобилен телефон. Проектът получи финансиране от Eleven, един от фондовете за рисков капитал по инициативата Jeremie (JEREMIE: Съвместни европейски ресурси за микро-, малки и средни предприятия) на ЕК, и през следващите няколко месеци предстоят тестове в градския транспорт в Бургас.

Още 6 екипа, родени на StartUP Weekend успешно развиват своите идеи, като един от екипите в момента е в един от най-престижните акселератори в света - Y Combinator в Силициевата долина.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас