Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
07 окт
2014
 
 

Проектът на МИЕ първенец в евроконкурс за предприемачество

„Brandiko” е конкурс на МИЕ за защита на търговската марка, който се провежда сред ученици от професионалните гимназии и от училищата по изкуствата.
3782 прочитания

С първа награда в категория „Инвестиране в изграждането на предприемачески умения” беше отличен проектът „Brandiko” на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) на осмата ежегодна церемония по връчване на Европейските награди за насърчаване на предприемачеството в Неапол. Българската разработка е в сферата на защитата на интелектуалната собственост и се конкурираше с номинациите на Германия и Сърбия.

„Brandiko” е конкурс на МИЕ за защита на търговската марка, който се провежда сред ученици от професионалните гимназии и от училищата по изкуствата. Целта на инициативата е да ангажира мисленето на младите хора и да събуди интереса им за изграждане, развитие и защита на интелектуалната собственост, макар и само в учебен формат. В рамките на конкурса участниците трябва да създадат своя търговска марка и да я регистрират като „марка на общността“, както и да изградят маркетинговата стратегия на своя бранд.

Европейските отличия се присъждат за постижения и стимулират деловите умения и предприемаческия дух чрез проекти за публично-частното партньорство. Тази година България участва в надпреварата за пети път.

В шестте категории на конкурса, освен българския проект бяха отличени и разработките на Литва, Испания, Италия, Германия и Португалия. Всички те предлагат редица иновативни решения на проблеми в различни области - от замърсяването до липсата на корпоративна социална отговорност.

Голямата награда на журито бе присъдена на Унгария за проект, насърчаващ стартирането на нов бизнес от майки с малки деца, който им помага да развият предприемачески нагласи и умения.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас