Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
12 юни
2014
 
 

„Най-добрият стартъп за е-търговия“ има звено в България

FoodPanda/hellofood е победител в категорията „Best E-Commerce Startup“ на наградите Europas.
4854 прочитания

Германската онлайн платформа за доставка на храна FoodPanda/hellofood бе избрана за най-добра „млада компания“ за 2014 г. от Europas. Дружеството е победител в категорията „Best E-Commerce Startup“, в която се пребори с пет конкурента - Delivery Hero, Ozon, Thread, Tictail и YemekSepeti. Церемонията по награждаване на победителите в конкурса European Tech Startup Awards (Europas) се проведе на 10 юни в Лондон.

Наградите в конкурса European Tech Startup Awards (Europas).Германското дружество foodpanda започна дейността си преди по-малко от две години и успешно разширява своята услуга в повече от 40 страни. Фирмата оперира и в България. foodpanda принадлежи към групата на стартъп инкубатора Rocket Internet. През февруари тази година дружеството получи инвестиция в размер на $20 милиона. foodpanda си партнира с над 25 000 ресторанта в цял свят. Наскоро платформата стартира своята услуга и във Филипините.

Основани през 2009 г. от Майк Бътчър – редактор в технологичния сайт TechCrunch.com, Europas са награди за технологични стартиращи компании в Европа. Наградите се дават на успешните технологични компании, които имат прогресивен подход и новаторско мислене, а журито се състои от представители на бизнеса. Участниците се състезават за награди в над 20 категории. В присъствието на над 800 от най-добрите технологични предприемачи и експерти в Лондон, foodpanda получи престижната награда „за огромната си глобална експанзия през последната година“.

Компанията бе удостоена с вот на доверие от група експертни съдии, както и с обществена подкрепа. foodpanda е била избрана първо от обществения вот, а след това журирана от 40 международно признати съдии.

Генералният директор на foodpanda Ралф Венцел коментира, че очаква този доказан бизнес модел да се приложи навсякъде.

Чрез foodpanda клиентите могат да избират любимата си храна онлайн. Платформата изпраща заявката директно в ресторанта, а той доставя храната на клиента.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас