Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
22 май
2014
 
 

Предстои работилницата за предприемачи Leancamp Sofia 2014

Според организаторите на събитието целта на неговия формат е да доведе до директно внедряване на Lean принципите в дейността на участващите стартъпи.
5160 прочитания

На 31-ви май от 10 ч. в сградата на Телерик ще се проведе Leancamp Sofia 2014 – интерактивен уъркшоп за млади предприемачи. Според организаторите на събитието, целта на неговия формат е да доведе до директно внедряване на Lean принципите в дейността на участващите стартъпи. Всеки участник ще има възможността да избере тема на обсъждане и да предложи конкретен бизнес казус от своята практика, който да бъде разрешен.

В основата на интерактивното събитие е Lean startup методологията, според която предприемачите могат да съкратят значително своите цикли за разработване на продукти чрез т. нар. "валидиращо учене" (комбинация от бизнес хипотези, експерименти и различни версии на продукта).

"Виждам много от стартъпите да работят усилено, да измерват правилните неща и все пак да остават неспособни да реагират по начин, който би отключил растежа на бизнеса им. Оказва се, че има празнина от умения, които са нужни да бъдат въведени, заедно с изграждането на визията за продукта. Точно това започва да се променя в София – споделя основателят на Leancamp Салим Вирани. – Ако работите усилено, за да развиете, скалирате или разрастнете своя стартъп и смятате, че продуктовия дизайн може да помогне за подобряване на основните ви показатели, присъединете се към нас.”

Вирани ще бъде и един от лекторите на събитието. Сред останалите са основателят на UXDNA и един от User Experience Design лидерите в Лондон – Иън Колингууд, Максим Гурвиц – инвеститор във фонда за рисков капитал Терес, Елина Желева – преподавател по продуктов дизайн в Станфордския институт по дизайн d.School и др.

Предприемаческият уъркшоп се организира от Салим Вирани (създател на формата Leancamp), Евелин Велев (вицепрезидент Бизнес развитие на ИТ компанията Обекто) и Павлина Дешева (Организационен лидер на предприемаческата организация Start It Smart).Организаторите съобщават, че все още има налични билети като използването на промокод startitsmart осигурява 15 евро отстъпка от цената им. До 23 май са валидни Early Adopter цени, които заедно с промо кода, осигуряват достъп за 25 евро.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас