Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
13 мар
2014
 
 

EIT ICT Labs стартира паневропейско състезание за предприемачи

4259 прочитания

EIT ICT Labs кани млади иноватори, които искат да започнат нови бизнес, както и стартиращи фирми в съвсем начален етап от своето развитие, да представят своите идеи, заявиха от организацията на CeBIT 2014. При успех участниците могат да спечелят награди от 15 000, 25 000 или 40 000 евро кеш, но освен това победата означава предоставяне на офисно пространство за 6 месеца, кочинг и ментори от експерти на акселератора за бизнес развитие на EIT ICT Labs. Спечелилите призови места ще станат част от европейската иновационна екосистема на EIT ICT Labs, предоставящ достъп до мрежа от инвеститори и инвестиционни фондове, както и до европейския пазар чрез водещи в сектора компании.

8 теми, 8 града и един конкурс

Конкурсът IDEA е европейско състезание и ще се проведе в 8 европейски града, в които EIT ICT Labs е представена чрез свои центрове – Лондон, Айндховен, Рен, Тренто, Берлин, Мюнхен, Хелзинки и Стокхолм. Всеки от тези градове има специализирана тема, по която участниците трябва да предложат свои идеи. Темите покриват 8 важни тенденции в ИКТ областта – Здравеопазване и добра физическа форма, Смарт простанства, Кибер-физични системи, Бъдещият облак, Киберсигурност и неприкосновеност на личните данни, Интернет на нещата, Градски живот и мобилност, Смарт енергийни системи.

ИКТ технологиите са жизненоважни за икономическия растеж. Иновациите са един от ключовите фактори за разширяване на позицията на Европа като лидер в тази област. Този конкурс дава възможност на EIT ICT Labs да допринесе за целите, очертани от програмата на ЕС „Хоризонт 2020", която цели подобряване на конкурентоспособността на Европа в света.

Подаването на заявките

вече започна. Желаещи да се включат в конкурса от цяла Европа могат да пращат своите предложения онлайн през сайта на конкурса в периода 11 март до 20 април за първите 4 теми. За другите 4 области, включително за киберсигурност, Интернет на нещата, градския живот и смарт енергийни системи, идеи ще се приемат от 1 до 30 септември. Правата върху проектите и създадените от екипите продукти ще принадлежат на разработчиците, което им дава възможност да решат какво искат да правят, за да осъществят идеите си, добавят от EIT ICT Labs. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас