Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
07 фев
2011
 
 

109 сайта на малки ИКТ фирми у нас са спрели да работят за последните 2 г.

150 малки компании от технологичния бизнес все още не са се регистрирали в Търговския регистър, сочи проучване на CBN - Pannoff, Stoytcheff & Cо.
1372 прочитания

Интернет страниците на общо 109 малки ИКТ компании са спрели да работят за последните две години, като 46 от тях са спрени през миналата 2010 г. Това показва най-новото проучване на независимата агенция CBN - Pannoff, Stoytcheff & Cо., проведено в началото на 2011 сред общността от малки ИКТ компании в страната. Излизането на технологична компания от мрежата е един от първите признаци за изтегляне от бизнеса. 150 малки компании от технологичния бизнес все още не са се регистрирали в Търговския регистър.Малки технологични компании по класификацията на CBN (или микро бизнес - по международните стандарти) са фирми с персонал под 10 човека и годишни приходи под 500 хил.лв. Има ги в общо 55 населени места. Данните на агенцията показват, че най-много от тях са базирани в София - 450, на второ място е Варна с 64, а третото място се държи от Пловдив с 60 представители. Общо 10 града в страната има с по над 10 малки ИКТ фирми.Този вид бизнес е представен от малки, гъвкави и иновативни ИКТ компании, които стоят най-близо до крайните индивидуални клиенти и малките бизнеси. За съжаление, вероятно са и първите, които са пострадали от свиващото се вече две години потребителско търсене в тези пазарни сегменти, смятат от CBN.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас