Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
21 сеп
2010
 
 

QlikView с пети дистрибутор за България

Най-новият партньор на QlikTech е Инфос - стартъп фирма на Intelligent Systems и Next Consult.
2904 прочитания

Стартираща компания е най-новият партньор на QlikTech за България. Фирмата Инфос (Infos Bulgaria) е петата компания, която ще предлага интелигентното решение за бизнес анализи QlikView.

Компанията Инфос е създадена с идеята да свързва бизнес-света и света на данните и неслучайно ще разпространява продуктите QlikView. Съсобственици в нея с равни дялове от по 50% са Intelligent Systems и Next Consult. Боян Мартинов (отляво на снимката) е търговски директор Intelligent Systems и в Инфос, а Орлин Дочев (отдясно на снимката), управител на Next Consult и мениджър „Бизнес развитие“ в Инфос.

Велизара Братанова, Боян Мартинов и Орлин Дочев - ключовите хора от екипа на Инфос

Велизара Братанова, Боян Мартинов и Орлин Дочев - ключовите хора от екипа на Инфос

До момента партньори за България на QlickTech са ACT Soft, Balkan Services, IBS Bulgaria и Paraflow Communications. Инфос реално е петият дистрибутор на QlickView за страната. “Конкурентното ни предимство е, че Инфос предлага всичко накуп от едно място – бизнес консултациите плюс правилните технологични инструменти, с които те могат да се въведат в компаниите”, каза Дочев. Инфос предоставя още пълен набор от услуги по интегриране на BI софтуер, обучение за работа с него и поддръжка.Изборът на период за стартиране на новото дружество е обусловен от нуждата в кризата мениджърите много бързо да взимат решения в реално време, което е основна функция на BI решенията. На първия етап от развитието си Инфос планира да работи с малки фирми, но скоро ще грабне и дял от големите клиенти, които обикновено се обслужват от чуждестранни компании, категоричен е Орлин Дочев. Инфос вече има клиенти и внедрявания. Екипът е малък, но ще се разраства с още специалисти, за да може компанията да отговори на търсенето от страна на клиентите. Освен тенденцията пазарът да се отваря към внедряване на решения за бизнес анализи в реално време, търсенето ще се насочва към облачни услуги, защото тенденцията е всичко вече да се случва в компютърния облак, каза Дочев.Боян Мартинов – търговски директор в „Инфос“ обясни, че изборът на QlickView не е случаен, тя е високотехнологична платформа, с ниски разходи за внедряване, и много гъвкава, като може да се интегрира с различни други системи. С QlikView интеграцията и обработката на потоците от данни се извършват много лесно и бързо. За разлика от други BI решения, QlikView използва уникална in-memory асоциативна технология, която гарантира следенето на всички ключови бизнес показатели (KPIs) в реално време. QlickView е в ниския клас, с достъпна цена, а носи висока възвръщаемост за клиентите. Средното време за внедряване на BI система е 20 дни.Броят внедрявания на година на BI решения в България варира в рамките на 30-50 на година. За миналата година QlickView има поне 50% от тези внедрявания. Пазарът на BI решения у нас се равнява на поне 1 млн. лв. на година, уточни Дочев.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас