Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
15 апр
2019
 
 

Финтех феноменът Revolut влиза и в България

Revolut получи одобрение на заявлението си за европейски банков лиценз през декември 2018 г.
998 прочитания

Водещият доставчик на финтех услуги Revolut стартира дейността си и в България, съобщиха от британската компания. Създадената през 2015 г. фирма бързо се разраства и достига до статут “еднорог” с пазарна стойност около $1,7 млрд. Компанията вече има почти 30 000 потребители в България, като всеки ден се регистрират над 100 нови, заявиха от Revolut.

Потребителите могат да отворят сметка чрез приложението за по-малко от минута. Revolut позволява на клиентите си да харчат без такси в чужбина в 150 валути, да държат и обменят 29 валути, както и да правят безплатни местни и международни парични преводи, което значително ще облекчи финансовия живот на тези с роднини в чужбина. Друга функция на приложението е, че то работи и с крипто и е обединило усилията си с редица водещи борси, за да предложи възможно най-добрите цени.

У нас Revolut е представена от местен PR мениджър, Едуард Цветанов, като българският екип ще се разраства през следващите месеци, за да покрие бизнес нуждите на бързоразвиващата се компания.

Основателите на Revolut Влад Яценко (СТО) и Ник Сторонски (CEO). Снимка: Revolut.com

Основателите на Revolut Влад Яценко (СТО) и Ник Сторонски (CEO). Снимка: Revolut.com

„България е атрактивен пазар за нас, тъй като се превръща в регионален финтех център, но въпреки това клиентите на местни банки продължават да плащат високи такси за ежедневни услуги като кеш тегления и скъпи банкови преводи, които отнемат ненужно време. Присъствието ни в България ще запълни липсващото между съвременните нужди на клиента и решенията, които финтех секторът предлага”, коментира Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut.

Revolut вече може да е използва и на български език, а клиентите могат да откриват сметки и в лева. През следващите няколко месеца компанията ще представи допълнителни услуги, включително и платформа за търговия с акции без комисионна. Revolut получи одобрение на заявлението си за европейски банков лиценз през декември 2018 г. и оттогава се фокусира върху укрепването на позициите си на континента, като успоредно с това демонстрира агресивно разширяване из целия свят.

Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut. Снимка: Revolut.

Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut. Снимка: Revolut.

„Докато традиционните банки са по-фокусирани върху промотирането на симпатични обещания, ние премахваме такси за нашите клиенти и подобряваме ежедневното потребителско изживяване в приложението, за да дадем пълноценен контрол върху личните финанси. С Revolut получаваш незабавни нотификации за плащанията си, различни инструменти за бюджетиране, с които пестиш пари, както и най-съвременни мерки за сигурност, които ти позволяват да блокираш и отблокираш картата си по всяко време, навсякъде по света, без да се налага да чакаш на опашка в банката или да губиш време в ненужна документация,” добави Сторонски.

ЕТИКЕТИ:
Revolutфинтех
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас