Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
26 окт
2018
 
 

Варненският стартъп OrderAdmin завърши решението си за е-търговия

Компанията показва как се разнасят пратки за електронната търговия директно от Лисабон по време на Web Summit.
1471 прочитания

Варненската компания OrderАdmin, ще покаже на технологичната конференция Web Summit в Лисабон, едноименното си решение, чиято цел е да се справи с ежедневните предизвикателства, пред които са изправени компаниите за електронна търговия. Компанията е основана през май 2016 г. от Димитрий Новиков и Максим Гасумянц и по думите им, след 2 години на разработка във Варна, проектът вече е напълно готово решение.

Системата за управление на складове и доставки, предоставена чрез уеб платформа, вече е тествана в Източна Европа. По време на първото изложение преди 2 години в Лисабон компанията предложи на редовните посетители, без опит в складовата работата, да направят поръчка от демо-магазина на щанда. След това на всички е предложено да опаковат колети, използвайки технологията на ниво предприятие. “Резултатът - 100% от тях направиха това за по-малко от 5 минути и получиха поръчките си директно от обслужващия пункт”, обясняват от компанията.

През следващите 2 години Orderadmin създава редица партньорства с големи доставчици, включително DHL, DPD, Russianpost, Kazpost, Български пощи и други. Това позволява на младата компания да предлага повече от 150 услуги на тези доставчици на фирмите, които използват само една платформа. “Процесът е напълно автоматизиран – клиентът с едно кликване може да експортира пратка, да я проследи, да създаде всички етикети, използвайки един единствен прозорец”, допълват от OrderAdmin. Платформата Orderadmin вече поддържа автоматична интеграция сWoocommerce, Shopify, Prestashop и други, и може да експортира данни от няколко пазара само с едно кликване.

Максим Гасумянц, главен изпълнителен директор и съосновател на Orderadmin

Максим Гасумянц, главен изпълнителен директор и съосновател на Orderadmin

Повече от 150 електронни магазина на пазара на ОНД използват платформата за обработка на до 60 000 колета месечно, а повече от 500 използват различни услуги за изчисляване на доставките. „Управлението на инвентара в магазините за електронна търговия може да бъде голямо предизвикателство. Събития като Черен петък или други сезонни разпродажби могат да претоварят и дори да спрат доставянето на поръчки, ако те не са добре подготвени. Използването на технология, която позволява да се разширят човешките ресурси в склада и да се оптимизират текущите процеси, със сигурност ще реши тези проблеми”, заяви Максим Гасумянц, главен изпълнителен директор и съосновател на Orderadmin.

Другият съосновател и СЕО Димитрий Новиков допълва, че интеграциите с други доставчици като транспортни превозвачи, платформи за е-търговия и пазари са превърнали Orderadmin от “добра система за управление на складове до много сложно решение за всеки процес, който стои зад бутона "Купи" в почти всеки е-магазин.”

Разработеното във Варна решение на OrderAdmin ще бъде представено в Лисабон на конференцията Web Summit, която тази година се очаква да събере над 70 000 участника от повече от 170 страни. Сред водещите лектори на събитието ще са съоснователят на Twitter Евън Уилямс, актрисата от „Игра на тронове“ Мейзи Уилямс, президентът на Samsung Electronics Йънг Сон, който е и главен директор „Стратегии“ в корейския гигант и човекът, осъществил покупката на Harman, както и еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер. Сред по-интересните говорители са още шефът на eBay Девин Уениг, на Booking.com Джилиан Танс, съоснователят на Ethereum Джоузеф Любин и др.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас