Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Startup новини
07 дек
2017
 
 

Българската софтуерна компания cDots набира $400 хиляди рисков капитал

Новопривлечените средства ще бъдат използвани за развитие на създаденото от нея решение за управление на бизнес операции и позиционирането му на международните пазари
7536 прочитания

Българската компания за бизнес софтуер cDots стартира процес за набиране на рискови инвестиции. Ръководството на компанията предлага на потенциалните инвеститори 30% от собствеността, а целевата сума, която ще се опита да набере, е 400 000 долара. cDots  възможност за 90% възвръщаемост на инвестициите в рамките на следващите 3 години, като новопривлечените средства ще бъдат използвани за развитие на създаденото от нея решение за управление на бизнес операциите, както и за неговото позициониране на международните пазари. Около 40% от инвестициите се очаква да влязат в перото за заплати на екипа от разработчици и за администрация, а останалите - за дейностите, свързани с продажба и маркетинг на чуждестранни пазари.

1

cDots съществува от няколко години и вече им десетки успешни проекти в Европа и Азия. Основният фокус и експертиза на компанията е в изграждането и внедрявaнето на бизнес решения, включително софтуер за управление на риска, на системи за отчет на работно време и вложените ресурси (Time Management System), на документооборота, както и на кредитиране, дългове и колекторски дейности (Credit Management System).

Прочетете още: Облачно решение, разработено от Немчек България, със световна награда

Неотдавна компанията разработи и първото по рода си у нас софтуерно решение за управление на бизнес операциите Inside-View, което събира всички данни за работата на служителите в едно предприятие и протичащите в него операции. То е създадено за големи корпорации със сложна структура, включваща множество офиси в различни градове и държави. От cDots гарантират, че след внедряването му операциите ще се оптимизират с най-малко 30%. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас