Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Предприемачество
07 юни
2013
 
 

Победителят в конкурса Million Pound Startup ще грабне £1 млн., за да развие ИТ бизнес в Лондон

3246 прочитания

На 23 май на фестивала Digital Shoreditch 2013 бе обявено началото на единствен по рода си световен конкурс, който ще донесе на бързоразвиваща се технологична компания, готова да премести бизнеса си в Лондон, инвестицията от 1 милиона британски лири. Инициативата The Million Pound Startup има за цел да покаже Лондон като отлично място за развиване на глобален бизнес в сферата на дигиталните технологии. Началото на състезанието бе даден на официалния сайт www.millionpoundstartup.com.

Конкурсът е отворен за кандидатури до 29-ти август 2013 г., като финалът ще се проведе през декември 2013 г.

За да спечели наградата от един милион паунда, динамичната млада ИТ компания ще трябва да докаже, че има потенциала да използва инвестицията, за да изгради успешен бизнес за над 100 милиона паунда, базиран в Лондон. Всяка компания-участник трябва да има оборот по-малък от един милион британски лири на година и да развива търговска дейност по-малко от 10 години. Изискване към участниците е и да имат дигитална или технологична компания, потребители, приходи, продукти или услуги. Няма да се допускат компании, занимаващи се с хазарт, порнография, насилие или незаконна дейност.

Конкурсът е организиран от Digital Shoreditch с подкрепата на голям брой водещи фирми и организации, сред които кметството на Лондон, The Tech City Investment Organisation (TCIO), Taylor Wessing, Seedrs, City University London, London & Partners, London First, Schools for Startups, KPMG и Ketchum. Печелившата компания не само ще получи парична награда, но и специална подкрепа и помощ от страна на партньорите, веднага щом започне да развива дейността си в Лондон.

Наградата от един милион паунда е осигурена чрез комбинация от финансиране от бизнес ангели, институционален капитал и групово онлайн инвестиране в стартиращи бизнеси (equity crowdfunding). Регулираната от FCA (Financial Conduct Authority) инвестиционна платформа Seedrs работи по инвестиционния процес. Конкурсните партньори и журито ще работят заедно, за да гарантират, че спечелилата компания е от висок калибър и е преминала успешно пълна проверка. Потенциалните инвеститори могат да научат повече за конкурса на официалния сайт www.millionpoundstartup.com и да инвестират директно чрез платформата на Seedrs.

Конкурсът предлага и 1% дялово участие в компанията-победител на фирмата или физическото лице, промотирало победителя. За да спечелят тази награда последните са длъжни да направят предварителна регистрация на сайта, като попълнят съответната форма на официалната страница и уточнят подробности от типа на: "Откъде научихте за конкурса?" Когато победителят бъде обявен, ако има конкретен потребител промотирал победителя, той ще получи 1% дялово участие.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас