Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Предприемачество
21 яну
2019
 
 

Австрийската i5invest ще подпомага ИТ фирми чрез нов офис в България

Международната консултантска компания i5invest отваря врати у нас в партньорство със Симбула.
1514 прочитания

Австрийската консултантска компания i5invest, която вече има офиси в 4 държави (включително САЩ), започна да предлага услугите си в сферата на корпоративното развитие и в България. i5invest отваря врати в партньорство със Симбула, водеща българска консултантска компания с дългогодишна практика и богат опит в корпоративните финанси и в работата с дигитални компании. С офиси в Силициевата долина, Австрия, Холандия, Швейцария и вече в България, мрежата от контакти на i5invest се разширява постоянно. Досега е консултирала над 100 проекта, включително платформата за онлайн търговия FINDOLOGIC, внедрена в над 1000 магазина и обслужваща 350 млн. заявки на месец, германската Pimcore, разработила решение за цифрова търговия с отворен код, компанията за киберсигурност Redsocks, дигиталната агенция Elements.at, мобилното приложение iTranslate, придобито от IAC Applications и много други.

„Стъпването на българския пазар е стратегическа крачка и логично развитие след 4-годишен бърз растеж и редица успешни международни проекти на i5invest и позволява близък контакт с ИТ компаниите от региона. Следим България с интерес от няколко години и решихме да станем част от бързоразвиващата се местна екосистема и да помагаме на ИТ компаниите във фазата на растеж“, заяви за пресата Хервиг Шпрингер, изпълнителен директор на i5invest.

Хервиг Шпрингер, изпълнителен директор на i5invest

Хервиг Шпрингер, изпълнителен директор на i5invest

„България разполага с отлични ИТ специалисти и добре развит технологичен сектор. Наблюдават се интересни транзакции на сливания и придобивания, но и съществени външни инвестиции в развойни центрове. Тези тенденции подсказват активни ИТ процеси и ние от i5invest сме щастливи да работим повече с региона“, допълва Георги Начев, представител на i5invest в България.

Георги Начев, представител на i5invest в България

Георги Начев, представител на i5invest в България

От компанията откриват офис у нас и заради, по думите им, „стремглавото развитие на старъп и ИТ екосистемата, както и заради засиления международен инвеститорски интерес. Силни глобални играчи избират България за своите развойни центрове. Множат се акселераторите, фондовете за рисков капитал и споделените работни пространства, съпътствани от редица конференции и други образователни мероприятия, обясняват от i5invest. - По данни на Global Innovation Index 2018 България e на 3-то място по постижения в областта на иновациите след Китай и Малайзия, а Global Services Report 2017 отрежда второ място на България за аутсорсинг и технологични услуги в Европа след лидера в областта - Полша. Всичко това, както и географското разположение на България, я превръщат в локален технологичен хъб. Екипът на i5invest няма търпение да заработи с местните и регионални ИТ компании“, допълват консултантите.

В i5invest са събрани опитни предприемачи, бизнес ангели и експерти по корпоративно развитие в областта на технологиите и софтуера в Европа и САЩ. Компанията се фокусира върху дългосрочни партньорства с високотехнологични компании, подпомагайки техния ръст, излизане на международни пазари и продажба на инвестицията. i5invest помага на ИТ компании във фаза на растеж да намерят подходящите глобални инвеститори и стратегически партньори от Европа, САЩ и Азия.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас