Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ЗА НАС

Вестникът

От създаването си през 1991 г., вестник Computerworld България е най-влиятелният и проверен източник на информация, предназначена за висшето и средно ИТ ръководство на големи и средни компании, собственици и управители на ИТ компании, ИТ мениджъри от държавния и частния сектор, професионалисти, маркетинг специалисти и консултанти. 

Реномето на вестника се гради вече 14 г. с фокуса върху иновациите в ИТ системите и управлението им. Computerworld покрива новини от гледна точка на ИТ мениджърите, като се стреми да дава аналитичен и задълбочен поглед върху отражението на тези новини върху ежедневната работа на ИТ отделите. 

Вестникът следи иновациите в ИТ системите, публикува мнението на експерти в областта на ИТ и законите, свързани с тази дейност. Дава описание на нови продукти, изследвания, анализи и др., като обемът на местното съдържание е над 80%. Информацията се разпределя в няколко основни секции: Хардуер; Софтуер; Комуникации; Бизнес; ИТ Кариера; Е-администрация. 

През 2007 г. стартира и инициативата "ИТ проект на годината", представящ най-значимите ИТ решения, реализирани в българските предприятия през годината. През първите 3 г. инициативата бе подкрепена от Първа инвестиционна банка, през 2007 г. партньор бе ПроКредит банк, а от 2008 г. досега - Банка ДСК. За периода 2004 г. - 2011 г. във вестника са представени над 220 проекта. 

Успехите на изданието са обусловени от глобалната редакционна политика на IDG, като се разчита на:

• Информация - огромната база на IDG News Service, предоставяща онлайн новини, генерирани в световната мрежа на издателската корпорация IDG. 
• Локализация - задължително изискване към материалите, публикувани в изданията на IDG, е те да са съобразени с националната специфика. 

От началото на 2004 г. Computerworld публикува пълното си съдържание в Интернет едновременно с излизането на печатното издание, като достъпът за абонатите е безплатен. 

Вестник Computerworld България работи по специализирани проекти и приложения за отделни технологични сегменти с различна периодичност. Сред тях са:

 

 

Сайтът

В стремежа си да бъде конкурентен и модерен, технологичният бизнес седмичник вестник Computerworld постоянно осъвременява сайта си.

На сайта в отделни секции са изведени водещите теми, горещите новини, последните и най-четените публикации, интервю, слайдшоу, видеоновини, анализи.

Класацията на ИКТ компаниите в България "ТОП 100" също е в отделна секция, в която са налични таблични данни от 1998 г. досега.

В отделна секция е структурирана и информацията за ежегодния конкурс "ИТ Проект на годината", който вестникът организира от 2004 г. насам, представящ най-значимите и успешно внедрени ИТ системи и решения, реализирани в частния и държавния сектор през годината.

Кариерната зона е подсайт на Computerworld.bg, фокусиран върху човешките ресурси, обучението и кариерното развитие. В нея са разположени новини по темата, съвети, курсове, обяви за работа, списък с ИТ сертификати, както и ежемесечните видеоинтервюта от рубрика "HR of the Month" (HR на месеца). Към зоната е добавена и подрубрика за програмисти и web разработчици, съдържаща над 2000 реални примера с код от ежедневната практика.

Обособена е страница на английски език, в която са разположени материали, полезни за компаниите, които се интересуват от бизнес в България – макроикономически показатели, информация за инвеститорите, състояние на ИКТ пазара като цяло и по сектори, новини и анализи.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас