Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
09 окт
2017
 
 

Voicecom вече е част от норвежката LINK Mobility Group

Норвежката група купи българския доставчик на мобилни съобщения Voicecom за 3,82 млн. евро

3670 прочитания
Страница 1 от 2

Норвежката група LINK Mobiliy обяви, че е приключила придобиването на българската компания за мобилни съобщения Voicecom, като плати за нея договорената на 30 юни т.г. цена от 3,82 милиона евро.

Voicecom е един от водещите доставчици на мобилни услуги с добавена стойност в България с пазарен дял около 40%. „Придобиването на българската фирма е осъществено на базата на договорената стойност на предприятието от 3,82 млн. евро без дългове или кешови наличности“, обясняват от LINK Mobility. Корпоративната стойност на Voicecom е базирана на печалбата преди данъци и амортизации EBITDA в размер на 683 хил. евро, умножена по 6. Солидните парични наличности на LINK и успешното и успешното пускане на облигации в размер на 50 млн. евро през февруари 2017 г. осигуряват финансирането на транзакцията на 2 октомври т.г.

Заради засилената активност на LINK на пазара на мобилни услуги, компанията назначи наскоро нов вицепрезидент – Сьорен Съндал. Той ще отговаря именно за сливанията и придобиванията, както и за бизнес развитието на групата.

Прочетете още: Мобилните услуги с добавена стойност

Сьорен Съндал ще отговаря сливанията и придобиванията, както и за бизнес развитието на групата LINK Mobility

Сьорен Съндал ще отговаря сливанията и придобиванията, както и за бизнес развитието на групата LINK Mobility

Във връзка с придобиването на Voicecom главният изпълнителен директор на LINK Арилд Хъстад заяви, че е много щастлив от придобиването на Voicecom, „един от водещите доставчици на мобилни съобщения на българския пазар - пазар, който се развива много бързо, с добър потенциал за повече от 7 милиона жители. Търсенето на мобилни съобщения и мобилни решения се увеличава бързо и ние вярваме, че българският пазар ще продължи да расте бързо. Комбинирането на иновативните решения на LINK и Voicecom трябва да ни даде възможност да укрепим позицията си на българския пазар“, допълва Хъстад.

Voicecom е създадена през 2003 г. и в софийския й офис работят 32 служители. За 2016 г. компанията обяви консолидирани приходи в размер на 4,4 млн. евро и печалба EBITDA от .638 хил. евро.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас