Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Е-администрация
08 окт
2017
 
 

Новата платформа Joinup предлага хиляди решения за е-управление

Платформата се управлява от програмата ISA² на Европейската комисия.

2428 прочитания

Отворената платформа за споделяне и обсъждане на цифрови административни решения Joinup претърпя цялостна преработка Тя предлага на ИТ разработчиците възможност да рекламират, обсъдят и качат свои доказали се решения за е-правителство и да свалят подходящи решения на други.

Новият Joinup е напълно преработен, с изчистен нов дизайн, обяснява Ханс Вандербеке, програмен мениджър на платформата, която се управлява от програмата ISA² на Европейската комисия. От пускането на платформата през 2011 г. досега тя има 25 хиляди абонати, а в нея са качени над 30 000 „артефакти“ (софтуерни решения, спецификации и работни рамки).

 

Прочетете още: Програмата ISA² на ЕК стартира с конференция в Брюксел

Новата структура на Joinup е базирана на многобройни мнения. Решенията са групирани в 88 тематични колекции, които позволяват специфични дискусии по свързаните артефакти във всяка група. Вече е достъпно и търсене по няколко критерия, като скоро най-отпред ще бъдат показвани решенията с най-добро съответствие на търсените критерии.

Новата платформа Joinup предлага хиляди решения за е-управление

 

Новите решения, които са предложени за качване, ще преминават през стриктен качествен контрол от модераторите на Joinup. На втори етап собственикът на тематичната колекция, за която се предлага новото решение, трябва също да даде своето одобрение. Решенията, които не предизвикват голям интерес или не се поддържат правилно, ще бъдат изтрити.

Освен информация за софтуер, работни рамки и артефакти, в платформата ще се качват свързани с тях събития и новини.

Колекциите включват 344 решения с отворен код, Европейски каталог на ИКТ стандарти за е-търгове с 58 предложения, 145 национални рамки за съвместна работа, 224 решения за семантична съвместимост, 1221 документа за е-правителство. С България са свързани 63 новини, 33 документа и 17 събития.

Една от последните новини в платформата е относно резолюцията, гласувана от Европейския парламент, с която се иска ЕК да финансира научно-изследователски проекти в областта на ИТ сигурността, базирани на софтуер с отворен код.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас