Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
04 окт
2017
 
 

Европейска инициатива ще подпомага дигитализацията на предприятията

2888 прочитания

Български малки и средни предприятия ще имат достъп до експертно знание в областта на технологиите, инструменти за развитие и тестване на дигитални технологии, както и услуги, свързани с финанси и иновации, благодарение на консултанта PwC u Оксфордския университет за иновации Оxentia. Програмата Smart Factories е поверена на двете организации от Европейската комисия. Тя разполага с бюджет от 1,8 милиона евро и ще продължи 18 месеца.

Крайният срок за кандидатстване е 22 октомври, като избраните организации ще имат възможност да се включат в редица работни срещи и обучения, които ще ги развият като ефективни и устойчиви дигитални иновационни хъбове (ДИХ).

Европейска инициатива ще подпомага дигитализацията на предприятията

Проектът е насочен към подпомагане изграждането на инфраструктура от ДИХ в новите държави-членки на ЕС, включително България, Хърватия, Кипър, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Малта, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Според организаторите целта е да допринесе за дигитализирането на индустрията в избраните страни, където употребата и интеграцията на технологии в бизнеса до момента е ограничена.

В рамките на проекта ще бъдат идентифицирани организации, които са или биха могли да се развият в дигитални иновационни хъбове. 30 от тях ще бъдат подпомогнати за да развият компетенциите и дейностите си.

Предвижда се още анализиран на текущото състояние на дигиталната инфраструктура в Източна Европа и формулиране на ясни и целенасочени препоръки за насърчаване на индустриалния растеж и конкурентоспособността.

Инициативата е предназначена за широк кръг от организации – от университети и изследователски и технологични центрове, през инкубатори и акселератори, подпомагащи стартиращи компании, до клъстерни организации и индустриални асоциации, представляващи компании от частния сектор. Възможност за участие имат и структури в публичната администрация, които „разбират важността на иновациите и развиват специализирани „smart” планове“, поясняват от PwC.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас