Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Системи и решения
04 окт
2017
 
 

Telelink изгради новата мрежова инфраструктура на „Луфтханза Техник София“

Системният интегратор ще предоставя управляеми услуги и постоянен мониторинг на мрежата в софийския център за поддръжка на самолетите на Airbus и Boeing.

5442 прочитания

Българският системен интегратор “Телелинк“ изгради новата мрежова инфраструктура на „Луфтханза Техник София“, като договорът с българското поделение на Lufthansa Technik Group включва също управляеми услуги, както и постоянен мониторинг, администриране (отдалечено и на място), управление и техническа поддръжка на инсталираното оборудване в режим 24x7.

Telelink изгради новата мрежова инфраструктура на „Луфтханза Техник София“

„Луфтханза Техник София“ e специализирана в предоставяне на услуги по техническа поддръжка на теснофюзелажни самолети на Airbus и Boeing, като в София е създадено едно от водещите съоръжения за ремонт и поддръжка на самолети в Европа с обща площ 25000 кв.м. и повече от 1000 висококвалифицирани служители.

Прочетете още: Lufthansa разширява използването на ИТ аутсорсинг

Замяна на старата мрежа

Увеличаващият се обем на данните, свързани с предоставяните от Луфтханза Техник София услуги, водят до решението за замяна на досегашната мрежова инфраструктура, предоставяна от „голям доставчик на бизнес услуги“. Целта е създаване на по-гъвкав и опростен модел на техническа поддръжка, както и по-голяма видимост към собствената мрежа. Компанията избира “Телелинк“, която да изгради стабилна, високонадеждна и подсигурена фиксирана и мобилна мрежова инфраструктура.

Системният интегратор прави техническа оценка на съществуващата среда за важни параметри като скалируемост, производителност и управляемост, включително с оглед на средата. Специалисти на „Телелинк“ осъществяват оразмеряване и планиране на радиочестотния обхват на безжичната мрежа, както и одит на политиките за сигурност. Важна част от проекта е валидиране и анализ на потенциални рискове при интеграцията на новото оборудване и софтуер със съществуващата инфраструктура.

Интеграцията

По време на интеграционната фаза експертите на системния интегратор са успели да осигурят работата на съществуващата мрежа по такъв начин, че всички работни процеси в компанията да бъдат минимално засегнати. Извършените дейности се основават на предефинирани вътрешни процеси по управление на ИТ услуги на база на най-добрите практики по ITIL, ISO 27001 и Наръчника за управляеми услуги на Cisco Systems.

Бъдещи проекти

“В резултат на отлично представяне и изпълнение по време на тръжната процедура за нашия проект, София е първата локация, където избираме услугите на „Телелинк“, като започнахме първо с изграждане и доставка на LAN и Wi-Fi през март тази година и продължихме с IP телефония през август”, обяснява Росен Рангелов, мениджър на програма „Услуги - Централна инфраструктура“ в “Луфтханза Техник София“. Според него партньорството с “Телелинк“ има огромен потенциал да включи и други центрове на Lufthansa Tehnik Group по света.

“В качеството си на водещ системен интегратор в България и дългогодишен партньор на Cisco System успяхме да предложим водещо в индустрията решение в комбинация с гъвкави професионални услуги. Договорът ни се базира на модел „хардуер като услуга“, което ни накара да пренапишем някои от вътрешните ни правила, но ни позволи да бъдем по-гъвкави за в бъдеще”, сподели Иван Житиянов, директор, „Системна интеграция“ в „Телелинк“. - Убедени сме, че ще можем да помагаме на клиента и в други локации извън България. Това би означавало увеличаване на инвестициите от наша страна както в човешки капитал, така и в оборудване, което сме готови да направим”, добави специалистът.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас