Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
02 окт
2017
 
 

Русия иска услугите за бързи съобщения да се регистрират при операторите

3943 прочитания

Руският комуникационен регулатор, Роскомнадзор, възнамерява да поиска от популярните услуги обмяна на съобщения и провеждане на гласови и видео разговори да се регистрират при местните телкомуникационни оператори. По този начин те ще изпълнят специален закон който бе приет в края на юли. Той въвежда понятието “месинджър” и според него споделянето на информация за комуникациите с трети страни може да става само след съгласието на потребителя. 

Там също така е разписано, че месинджърите, принадлежащи на регистрирани в страната юридически и физически лица, могат да идентифицират отделни потребители по техния телефонен номер. Властите си запазват възможността за прекратяване на услугата в случай на необходимост. Изискването влиза в сила от 1 януари 2018 г., а игнорирането ще доведе до блокиране на съответната услуга.

Русия иска услугите за бързи съобщения да се регистрират при операторите

Прочетете още: ГДБОП вече има достъп до комуникации във Viber, Facebook, Skype

Най-популярните комуникатори в Русия са WhatsApp, Viber, Skype, Telegram и Facebook Messenger.

От Роскомнадзор коментират, че на компаниите ще и е необходимо време да изпълнят новите изисквания. Ведомството е готово на известни отстъпки в тази насока, стига да става дума за разумни времеви срокове. 

В Регулатора също така възнамеряват да стартират електронна сисрема за взаимодействие с операторите, която да взаимодейства с регистъра на месинджърите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас