Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
27 сеп
2017
 
 

Micron уверява инвеститорите, че интересът към памет-чиповете остава засилен

От компанията разичтат на разширяването на бизнеса със смартфони, флаш памет и изчислителни центрове за облачни пространства

3085 прочитания
Страница 1 от 2

На фона на скептицизма на Уолстрийт, че търсенето на памет-чипове ще продължи, Micron Technology Inc. се опитва да убеди анализаторите, че все още има засилено търсене и много нови пазари за тях.

Micron отчитат по-добро от очакваното фискално състояние през четвъртото тримесечие, а перспективите за първото също надминаха очакванията. Акциите на компанията обаче първо се понижиха, а след това се покачиха, след часове търговия, по подобие на влакче на ужасите, като първоначално попаднаха в по-голяма от очакваната прогноза за капиталови разходи от 7 млрд. долара за фискалната 2018 г.

 

1

 

Micron се възползва от големия скок в цените на памет-чиповете през миналата година. Резултатите на компанията за първото фискално тримесечие бяха много по-добри от очакваното и в момента тя гони приходи в диапазона от 6,1 млрд. до 6,5 милиарда долара, докато предварителните оценки, според FactSet, бяха за около 6 милиарда долара. В същия момент, оценките на анализаторите бяха за очаквани приходи на компанията от 1,82 долара за акция, докато очакванията на Micron в момента са за между 2,09 и 2,23 долара.

Санджай Мехротра, президент и главен изпълнителен директор на компанията, заяви пред все още предпазливите инвеститори, че вижда "много солидни тенденции, които са дълготрайни по своята същност", в отговор на въпрос за устойчивостта на търсенето на памет-чипове, позовавайки се на разширяване на бизнеса със смартфони, флаш памет и изчислителни центрове за облачни пространства.

Разбираемо е защо инвеститорите са недоверчиви към моментния бум на търговията с памет-чипове. Промените в бизнеса с памет-чипове са отговорни и за циклите на върхове и спадове в индустрията, свързана с производство на полупроводници, а последният цикъл приключи преди няколко години, когато Micron купи за 2,5 милиарда долара един от съперниците си - японската компания Elpida.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас