Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
21 сеп
2017
 
 

Китай забрани на ръководителите на биткойн борси да напускат страната

4331 прочитания

Китайските власти са забранили на ръководителите на платформи за търговия с биткойн да напускат страната, съобщи Beinjing News, позвовавайки се на информиран източник. Новината идва на фона на скорошнии съобщения, че там планират изобщо да прекратят тази търговия. Свързаните с нея мениджъри и собственици на платформи, както и притежатели на на токъни са длъжни да сътрудничат на следствието.

Същото издание по-рано съобщи, че платформите Huobi и OK Coin ще прекратят работата си през ноември 2017 г. BTCChina, друга едра борса, също възнамерява да последва техния пример.

Китай забрани на ръководителите на биткойн борси да напускат страната

Прочетете още: Севернокорейски хакери крадат биткойни по цял свят

Източник, близък до ръководството на Huobi, е съобщил на Australian Financial Review, че създателят на платформата е задължен да се отчита пред властите и да е готов за сътрудничество по всяко време. Дори ако забраната за напускане на страна не е официална, то последното изискване ще препятства пътуванията на дадения човек.

По-рано през септември бе съобщено, че китайските власти възнамеряват да закрият всички борси за обмяна на биткойн. Местната централна банка вече състави работна версия на инструкция, забраняваща на търговците да използват криптовалути.

Според анализатори една от причината за резкия ръст на биткойн през миналата година е използването на биткойн за залог в случай на спад на курса на юана. Заради риск от спекулации се е стигнало плановете за закриване на платформите за криптовалути.

Разбира се в случай на забрана търговията няма да спре. Вместо това потребителите ще изпращат криптовалути до частни адреси, които ще играят ролята на сейфове. Подобен обмен засега няма как да бъде контролиран.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас