Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
18 сеп
2017
 
 

Endava ще наеме 400 софтуерни специалисти у нас до 2020-та

В момента сме свидетели на промяната в начина, по който хората се разплащат, категоричен е Джон Кортел, главният изпълнителен директор на Endava.

4105 прочитания

Британската софтуерна компания Endava планира да открие офиси в Пловдив и Бургас и през следващите три години, броят на служителите й у нас ще достигне 400 човека. Това заяви Джон Котерел, главен изпълнителен директор при откриването на новия офис дружеството в столицата. По думите му, плановете за България включват още, до средата на 2018-та броят на служителите да достигне 180 души, като за момента той е малко над 70 човека.

Мениджърският екип на Endava преряза лентичката на новия офис в София

 У нас Endava търси способни софтуерни инженери - разработчици, архитекти, тест инженери, Java, .Net, Scrum специалисти, специалисти по мобилни приложения и такива по автоматизирано тестване, бизнес анализатори.

 Endava разработва решения, по поръчка на клиенти в области като финтех, телекомуникациите, застраховането, управлението на активи и медиите.

По повод на тенденциите на пазара на технологии за финансовия сектор, един от най-динамично развиващите се в световен мащаб, Джон Котерел коментира:

В момента сме свидетели на промяната в начина, по който хората се разплащат. Светът се движи към състояние, в което плащанията ще са имплицитни. Влизате в магазина и си вземате риза. После излизате от магазина. А плащането става автоматично. Разбира се, това е бъдеще – технологиите трябва да претърпят още много голямо развитие“, категоричен беше той.

 Той е убеден, че времето е един от ценните активи в света на финансовите технологии: "В сферата на финансовите услуги, ако въведете една нова технология и я използвате атрактивно, много бързо ще спечелите интереса на клиентите. Макар че големите компании от сектора имат бюджети и значителни средства, които да инвестират, те се движат много бавно“, коментира още изпълнителният директор на Endava.

Офисът на Endava в София разполага със зона за почивка и спорт

За 17-годишната си история, Endava разполага с офиси в 14 страни от Европа(Лондон, Франкфурт, Амстердам и др.), Северна (с основен център в Силиконовата долина, САЩ) и Южна Америка. Компанията стъпи на българския пазар в края на 2016-та, след сливането с холандския софтуерен разработчик ISDC. За финансовата година 2015-2016 британската компания е реалзира приходи от над 115 млн. GBP (126 млн. евро).Стратегическите центрове на Endava за разработка на софтуерни решения са в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия.

Виргиния СтаматоваЕТИКЕТИ:
Endavaсофтуер
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас