Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
14 сеп
2017
 
 

VMware отново ще удвоява броя на служителите си в България

Компанията празнува 10 г. от отварянето на местния офис.

7198 прочитания

Александър Главчев 

1500 души трябва да достигне броят на служителите на VMware в България “през следващите няколко години”. Това обяви Пат Гелсингър, главен изпълнителен директор на компанията, който бе у нас по случай отбелязването на десетата годишнина от откриването на софийския ѝ офис. За този период VMware е увеличила екипа си в България близо четири пъти. Oфисът в София е основен хъб за разработки и иновации в ЕMEA (Европа, Близкия изток и Африка) и попада сред трите ключови стратегически развойни центрове на компанията в световен мащаб, допълни Диана Стефанова, управляващ директор на развойните звена на VMware в региона.

Пат Гелсингър и Диана Стефанова  |  Снимка: Александър Главчев

Прочетете още: Pivotal, Vmware и Google започват сътрудничество в областта на контейнерите

Засега от VMware не конкретизират планове и времеви срокове, но Гелсингър изрази надежда това да се случи възможно най-бързо. Той не изключи и възможността компанията да разгледа възможности за разширяване и в посока други градове в страната.

“Екипът, който успяхме да развием през изминалите 10 години, е разнороден и диверсифициран – подчерта още Стефанова. – Смятам, че служителите ни са интелектуално предизвикани да бъдат част от нашите екипи.” По думите ѝ у нас е развита солидна експертиза в области като в виртуализацията, която е основен бизнес на VMware, управление и автоматизация на виртуални инфраструктури, анализ на големи масиви от данни, както и аварийно възстановяване на информационни системи.

“Нашето местно поделение е многостранно развито. В допълнение към развойната дейност развиваме и възможности за предлагане на професионални услуги за подпомагане на клиентите при внедряване на наши продукти – обясни още Гелсингър. – Наличието на специализиран “Център за върхови постижения” (Center of excellence) доказа своята ефективност. Затова тук се разширяваме и в посока ИТ и бек офис.” 

Гелсингър сподели още, че очаква компанията да продължи да разраства присъствието си на базата на местни таланти. Той обаче изрази и очаквания центърът в България да бъде “магнит за таланти от Европа, Русия и други части на света”. Интересно е да се подчертае, че, по думите на Диана Стефанова, във VMware Bulgaria работят хора от над 10 националности. Според нея това е и един от факторите, поддържащи креативността на екипите. 

Сегашното разрастване на българския офис на VMware е поредна подобна стъпка, предприемана от компанията. През 2014 г., при стартирането на процеса по създаване на споменатия център за професионални софтуерни услуги, плановете също включваха удвояване на екипа. Тогава Гелсингър коментира, че България е била избрана за локация на центъра по основни причини: постигнатият до момента успех на развойното звено в София, и фактът че именно тук се създават решенията за управление.

Преди три години бе обявено още, че за компанията у нас работят 500 души. Сега броят им е над 700. Това увеличаване в екипа по всяка вероятност може да даде идея с каква скорост ще върви разрастването и занапред. Според Гелсингър прекаленото бързане в тази посока носи риск по отношение на качеството. По думите му ръст от около 20% годишно може да се счита за горна граница. Все пак паралелно с увеличаването на служителите трябва и да се развиват и способностите и уменията на мениджърите, които да ръководят по-големи екипи.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас