Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
08 сеп
2017
 
 

Еврокомисията пак отложи решението за сделката между Qualcomm и NXP

Очаква се сливането все пак да приключи до края на 2017 г.

3801 прочитания

Европейската комисия отложи отново разследването на предложеното сливане на Qualcomm и NXP Semiconductors, тъй като според Reuters все още очаква информация от двете компании.

Проучването на сделката от ЕК бе отложено първоначално за 30 юни, а след това за 17 август. Сега антимонополният орган на ЕС не обяви нова дата за решението си. Комисията трябваше да се произнесе по случая до 17 октомври, като тази дата също бе изместена за по-късна дата – за 6 декември.

Прочетете още: Qualcomm е заплашена от ЕС с глоба от 580 хил. евро на ден

Еврокомисията започна цялостно разследване на сливането по-рано тази година, изразявайки тревогата си, че обединяването на двата производителя на полупроводникови изделия може да доведе до вдигане на цените, ограничаване на избора и и на иновациите в полупроводниковата индустрия.

Преди това беше съобщено, че Qualcomm смята да осъществи сделката без да прави каквито и да било отстъпки. Не беше разкрито дали Qualcomm впоследствие е променила начина си на мислене, за да се съобрази с опасенията на Еврокомисията.

Пред сливането се появиха и други пречки. Инвеститор, който държи известно количество акции в NXP, каза, че предложението на Qualcomm „значително подценява“ стойността на производителя на полупроводникови изделия, а така че крайният срок за търга за акциите бе удължаван неколкократно.

Когато сделката бе обявена за първи път, Qualcomm я разглеждаше като начин за разширение на пазарно си присъствие извън своя основен бизнес с мобилни чипове, включително продукти за IoT и приложения за сигурност.

Очаква се все пак транзакцията да приключи преди края на 2017 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас