Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
08 сеп
2017
 
 

Еврокомисията пак отложи решението за сделката между Qualcomm и NXP

Очаква се сливането все пак да приключи до края на 2017 г.

3835 прочитания

Европейската комисия отложи отново разследването на предложеното сливане на Qualcomm и NXP Semiconductors, тъй като според Reuters все още очаква информация от двете компании.

Проучването на сделката от ЕК бе отложено първоначално за 30 юни, а след това за 17 август. Сега антимонополният орган на ЕС не обяви нова дата за решението си. Комисията трябваше да се произнесе по случая до 17 октомври, като тази дата също бе изместена за по-късна дата – за 6 декември.

Прочетете още: Qualcomm е заплашена от ЕС с глоба от 580 хил. евро на ден

Еврокомисията започна цялостно разследване на сливането по-рано тази година, изразявайки тревогата си, че обединяването на двата производителя на полупроводникови изделия може да доведе до вдигане на цените, ограничаване на избора и и на иновациите в полупроводниковата индустрия.

Преди това беше съобщено, че Qualcomm смята да осъществи сделката без да прави каквито и да било отстъпки. Не беше разкрито дали Qualcomm впоследствие е променила начина си на мислене, за да се съобрази с опасенията на Еврокомисията.

Пред сливането се появиха и други пречки. Инвеститор, който държи известно количество акции в NXP, каза, че предложението на Qualcomm „значително подценява“ стойността на производителя на полупроводникови изделия, а така че крайният срок за търга за акциите бе удължаван неколкократно.

Когато сделката бе обявена за първи път, Qualcomm я разглеждаше като начин за разширение на пазарно си присъствие извън своя основен бизнес с мобилни чипове, включително продукти за IoT и приложения за сигурност.

Очаква се все пак транзакцията да приключи преди края на 2017 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас