Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет на нещата
08 сеп
2017
 
 

Ericsson обяви нова сделка за свързани коли

Платформата IoT Accelerator на шведската компания ще се използва за ADAS системите на съвместно дружество на Volvo Cars и Autoliv.

4538 прочитания
Страница 1 от 2

Ericsson е сключила партньорско споразумение с доставчика на технологии за автономни коли Zenuity. То се разглежда като ключова стъпка в изпълнение на новата стратегия на главния изпълнителен директор на шведската компания Бьоре Екхолм.

Главният изпълнителен директор на шведската компания Ericsson Бьоре Екхолм

 

Прочетете още: Ericsson връща фокуса си върху технологиите за телеком оператори

Ericsson обяви, че ще предостави своята платформа IoT Accelerator на Zenuity като част от усилията за разработката на свързана облачна система, покриваща области като автомобилна безопасност, поддръжка на усъвършенствана помощ за шофьора (ADAS), софтуер и функции за автономно шофиране.

Системата на Zenuity ще интегрира информация от вградените в колата сензори и софтуер, като ги съчетава с облачни функционалности. Zenuity е съвместно дружество между Volvo Cars и дистрибутора на системи за автомобилна безопасност Autoliv. Целта на компанията е да подобри безопасността, предоставяйки информация в реално време на намиращите се на пътя автомобили, която ще бъде базирана на комбинацията от външни данни от другите коли и от облачна инфраструктура.

За Ericsson партньорството е възможност да достигне до нови пазарни сегменти, използвайки дистрибуторските канали на Autoliv. „Работим основно с оператори“, заявиха от компанията, добавяйки, че съвместната работа с Autoliv предлага „много по-голям обхват в корпоративния сектор“, тъй като Ericsson явно няма да полага вече толкова големи усилия за изграждане на корпоративни канали както досега.

Насочването към алтернативните сектори отговаря на преработената стратегия, която шефът на Ericsson Екхолм представи по-рано тази година. Доставчикът допълва своя традиционен подход, ориентиран към операторите, с индустриални партньорства.

Екхолм разкри необходимостта от засилване на програмата за ограничаване на разходите на Ericsson и засилване на усилията за разработка на нови продуктови линии и бизнес инициативи по време на срещата с инвеститорите. На нея бяха обявени финансовите резултати за първото тримесечие на годината, включително спад на приходите и на печалбата.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас