Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
05 сеп
2017
 
 

Два онлайн сайта за доставка на храни се сляха - Bgmenu и Lakom

Обединената компания ще има 20 млн. лв. приходи за 2017 г., които планира да удвои до 42 млн. лв. през 2018 г.

4094 прочитания

Две от големите онлайн платформи за поръчка и доставка на храни в България – Bgmenu и Lakom.bg, се сливат. Обединената компания е част от групата HelloHungry, която притежава и румънската фирма Oliviera. След сливането групата ще стане най-голямата в този бранш в региона, твърдят от HelloHungry, като прогнозната стойност на брутните продажби за цялата 2017 г. се очаква да достигне 20 милиона лева. През 2018 г. се очаква оборотът да се удвои и да надхвърли 42 милиона лева.

Чат ботът на BGMenu активно се включва в разговора.

Клиентите на двете онлайн платформи ще имат по-богат избор от ресторанти и кухни, от които да поръчват предпочитаните ястия и напитки. Освен това те ще имат възможност да използват повече и по-големи отстъпки и промоции.

Прочетете още: Зорница Чугреева, BGmenu: Подобряваме потребителското изживяване

В BGMenu вече има достъп до 550 заведения и 30 вида кухня в цялата страна. В Lakom.bg клиентите имат избор между 300 заведения и ресторанти, като според информацията на сайта към настоящия момент поръчки се изпълняват за градовете София, Бургас и Варна, макар че на картата присъстват също заведения от още 4 големи града – Плевен, В. Търново, Пловдив и Стара Загора.

Според компаниите, доставката на поръчките ще става по-бързо. Достъпни са различни варианти за поръчка на храната – както през уеб сайтовете, така и през мобилни приложения, налични към момента за устройства с iOS и Android, през чатбот във Facebook или по „старомодния начин“ - по телефона.

Именно чат ботът във Facebook Messenger бе въведен от BGMenu в началото на юли с цел автоматизация и по-бързо осъществяване на поръчките, заяви за Computerworld Зорница Чугреева, изпълнителен директор на компанията.

“Стремежът на BGmenu постоянно да подобрява своята услуга и да ставаме все по-добри за нашите потребители логично доведе до обединяване на двете компании”, коментира сделката с Lakom.bg Владимир Давчев, основател на BGmenu.

Според основателя на Lakom.bg, Калин Калевски, партньорството с BGmenu разширява мрежата на ресторантите в платформата на Lakom и предоставя на клиентите технологично по-добра услуга, с повече канали за поръчка.

Засега BGmenu и Lakom ще продължат да работят като две отделни платформи, но постепенно ще се осъществи обединяване на техните функционалности.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас