Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
05 сеп
2017
 
 

Два онлайн сайта за доставка на храни се сляха - Bgmenu и Lakom

Обединената компания ще има 20 млн. лв. приходи за 2017 г., които планира да удвои до 42 млн. лв. през 2018 г.

2775 прочитания, 0 коментара

Две от големите онлайн платформи за поръчка и доставка на храни в България – Bgmenu и Lakom.bg, се сливат. Обединената компания е част от групата HelloHungry, която притежава и румънската фирма Oliviera. След сливането групата ще стане най-голямата в този бранш в региона, твърдят от HelloHungry, като прогнозната стойност на брутните продажби за цялата 2017 г. се очаква да достигне 20 милиона лева. През 2018 г. се очаква оборотът да се удвои и да надхвърли 42 милиона лева.

Чат ботът на BGMenu активно се включва в разговора.

Клиентите на двете онлайн платформи ще имат по-богат избор от ресторанти и кухни, от които да поръчват предпочитаните ястия и напитки. Освен това те ще имат възможност да използват повече и по-големи отстъпки и промоции.

Прочетете още: Зорница Чугреева, BGmenu: Подобряваме потребителското изживяване

В BGMenu вече има достъп до 550 заведения и 30 вида кухня в цялата страна. В Lakom.bg клиентите имат избор между 300 заведения и ресторанти, като според информацията на сайта към настоящия момент поръчки се изпълняват за градовете София, Бургас и Варна, макар че на картата присъстват също заведения от още 4 големи града – Плевен, В. Търново, Пловдив и Стара Загора.

Според компаниите, доставката на поръчките ще става по-бързо. Достъпни са различни варианти за поръчка на храната – както през уеб сайтовете, така и през мобилни приложения, налични към момента за устройства с iOS и Android, през чатбот във Facebook или по „старомодния начин“ - по телефона.

Именно чат ботът във Facebook Messenger бе въведен от BGMenu в началото на юли с цел автоматизация и по-бързо осъществяване на поръчките, заяви за Computerworld Зорница Чугреева, изпълнителен директор на компанията.

“Стремежът на BGmenu постоянно да подобрява своята услуга и да ставаме все по-добри за нашите потребители логично доведе до обединяване на двете компании”, коментира сделката с Lakom.bg Владимир Давчев, основател на BGmenu.

Според основателя на Lakom.bg, Калин Калевски, партньорството с BGmenu разширява мрежата на ресторантите в платформата на Lakom и предоставя на клиентите технологично по-добра услуга, с повече канали за поръчка.

Засега BGmenu и Lakom ще продължат да работят като две отделни платформи, но постепенно ще се осъществи обединяване на техните функционалности.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ТОП100 НА ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ КОМПАНИИ


Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Тод Англин, Progress:  София има страхотна общност от софтуерни разработчициТод Англин, Progress: София има страхотна общност от софтуерни разработчици

Конференцията DevReach се завръща в София, има месец до събитието, а всички билети вече са разпродадени, коментира главният евангелист на Progress.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас