Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
04 сеп
2017
 
 

Huawei има сериозни амбиции в областта на изкуствения интелект

Технологията ще бъде внедрена в чипсета Kirin 970 – мобилна невронна изчислителна платформа

4578 прочитания

Шефът на Huawei Ричард Ю съобщи в телеграфен стил за намеренията на компанията да инвестира в изкуствен интелект в уводната си реч на тазгодишната конференция IFA.

„Гледайки към бъдещето на смартфоните, ние сме на прага на вълнуваща нова ера“, каза Ю.

Huawei има сериозни амбиции в областта на изкуствения интелект

Прочетете още: Новият робот прахосмукачка на Neato Robotics разполага с лазери и Wi-Fi

“Huawei е поела ангажимент да разработва смарт устройства в интелигентни продукти, чрез изграждане на възможности от край до край, които поддържат координирания развой на чипове, устройства и облака. Крайната цел е да предоставим значително по-добро изживяване на потребителите“, добави той.

Ю каза още, че новите разработки в областта на изкуствения интелект изисква съвместни усилия на цялата верига за добавена стойност, като бъдат включени десетки милиони разработчици, нужен и и опитът и обратната връзка на стотици милиони потребители.

Тези иновативни усилия започват от новия флагмански чипсет на компанията Kirin 970, който е първата мобилна AI изчислителна платформа на Huawei, която разполага с невронен процесор - Neural Processing Unit (NPU).

Според Ю, чипът Kirin 970 е първият от серия нови подобрения, „които ще осигурят мощни AI функционалности на нашите устройства и да ги пуснем преди конкуренцията.“

Чипът Kirin 970 е позициониран като отворена платформа за мобилен изкуствен интелект, като Huawei отваря чипсета за разработчици и партньори, които могат да открия нови и иновативни начини за използване на неговите изчислителни възможности.

Очакваме да видим дебюта на новия чипсет в бъдещия смартфон Mate 10 на Huawei, който трябва да излезе до края на тази година.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас