“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | јвтомобили
30 авг
2017
 
 

ƒо 50% ръст на електрическата мобилност у нас прогнозира » ≈ћ

“ежаща 10 кг българо-румънска е-тротинетка ще промени начина на придвижване в града

7021 прочитани€
—траница 3 от 3

≈лектрическата тротинетка E-twow

E-twow e плод на успешно и ползотворно регионално сътрудничество с румънската страна, каза «ахариев. „ѕреди 2 месеца представихме това ново превозно средство, което обещава нова ера в градската мобилност – лично превозно средство“, добави той.

¬ ≈-twow има много иновации - 9 технологични патента, включително разположение на акумулаторната батери€, начинът на сгъване, намаленото тегло, магнитната спирачка и др. “ротинетката тежи само 10,5 кг и може да пренас€ един човек до 125 кг на разсто€ние до 40 км с едно зареждане в обикновен контакт. Ќа равно развива скорост до 30 км/ч и затова не се изисква регистраци€ и може да се движи по велоалеи, тротоари и улици.

“ози тип превозно средство осигур€ва и регенераци€ на батери€та – при спускане по нанадолнище или бутане с крак батери€та се дозарежда, което може да увеличи пробега. –егенеративната спирачка KERS е монтирана на предните колела, а на задното има аварийна спирачка.  онсумаци€ на енерги€ е около 7,5 ватчаса на километър, като зареждането със стандартно включеното зар€дно за 2ј става за 3 часа, а с по-мощно зар€дно с 4ј ток, което се продава допълнително, пълното зареждане става за около час и половина.

LCD диспле€т показва както скоростта, така и изминато разсто€ние, температура на околната среда, както и нивото на батери€та.

»ван  ристоф демонстрира, че за 2 минути можеш да се научиш да караш е-тротинетка

»ван  ристоф демонстрира, че за 2 минути можеш да се научиш да караш е-тротинетка

„“ова е нов и ефективен начин на придвижване в градската среда, об€сни «ахариев. - «а град като —офи€, можете с едно зареждане да се движите два - три дена в центъра“, допълни той и демонстрира колко леко и удобно се управл€ва електрическата тротинетка (вж. видеото).

ќсвен това тротинетката се сгъва до размера на пътническа чанта (под 1 м дължина и височина 30 см), така че можете да се качите с не€ в метрото, а в офиса да € сложите под бюрото, а не като при велосипедите да търсите къде да ги оставите и как да ги заключите.

“ротинетките се произвеждат в –умъни€, като освен дилърска и дистрибуторска мрежа, партньорите на » ≈ћ осигур€ват и сервизното им обслужване. ѕредлагат се три модела според мощността на батери€та, като за Ѕългари€ крайната цена е от 1310 лв. с ƒƒ— (с батери€ 190W) до 1550 лв. (с литиево-полимерна батери€ 243Wh). –азликата в теглото между трите модела е под 200 грама. „÷ените са специални за нашата страна като партньор по проекта, в «ападна ≈вропа тротинетките струват с 20-30% повече“, коментира «ахариев. “ой допълни, че от пускането на E-twow на български€ пазар вече са продадени над 20 бро€.

≈-тротинетката се произвежда в –умъни€, но у нас се прав€т електрически велосипеди, които от 4 г. се изнас€т в цели€ св€т. ќт пет години в Ѕългари€ се произвеждат и електрически скутери (е-мотопеди), които също намират пазар в чужбина.

123
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас