“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | јвтомобили
30 авг
2017
 
 

ƒо 50% ръст на електрическата мобилност у нас прогнозира » ≈ћ

“ежаща 10 кг българо-румънска е-тротинетка ще промени начина на придвижване в града

7317 прочитани€
—траница 1 от 3

¬ладимир ¬ладков

 огато стане дума за електромобили, почти всеки го свързва с Tesla или нейни конкуренти. Ќо електрическата мобилност е свързана не само с колите с електрическо задвижване, а и със съответната зар€дна инфраструктура, системен подход, съвместни проекти с общини и частни фирми, подготовка на кадри за развитие на този бранш, за€ви на пресконференци€ в —офи€ »ли€ Ћевков, председател на »ндустриален клъстер „≈лектромобили“ (» ≈ћ). ќсвен това електрическата мобилност означава преосмисл€не на начина на придвижване, особено в градски услови€, като електрическата мобилност не само е реалност в Ѕългари€, а и перспективите за българската икономика са много големи, допълни той.

—ъздадени€т преди 8 г. » ≈ћ днес има над 70 пълноправни члена, над 60 партньори в лицето на редица български общини, в н€кои от които вече са реализирани пилотни проекти, както и с аналогични асоциации и клъстери от Ѕългари€ и чужбина.

ѕрочетете още: —истемата Bulcharge на » ≈ћ ще управл€ва зар€дните станции у нас

»ван  ристоф, »ван —тратиев, изп. директор на ј  ћагнит, »ли€ Ћевков, председател на » ≈ћ, и Ѕо€н «ахариев, » ≈ћ. —нимка: ¬ладимир ¬ладков

»ван  ристоф, »ван —тратиев, изп. директор на "ј  ћагнит", »ли€ Ћевков, председател на » ≈ћ, и Ѕо€н «ахариев, » ≈ћ. —нимка: ¬ладимир ¬ладков

ѕо отношение развитието на електрическата мобилност Ѕългари€ е сред първите 3 страни в региона, включително чрез разработваните н€колко модела български зар€дни станции, създаваните софтуерни решени€ и наличното ноу-хау в областта, което ни определ€ ключово м€сто в региона, допълни Ѕо€н «ахариев от » ≈ћ.

ѕоддържаме връзка с всички съседни страни и други държави, водещи в е-мобилност, като добри резултати дава българо-румънското сътрудничество. ¬ Ѕългари€ има инсталирани около 80 зар€дни станции, 78 в –умъни€. Ќо амбициите са много по-големи и очакваме, че през 2018 г. зар€дната инфраструктура ще е поне 3 пъти по-гол€ма, см€та «ахариев. ќчаква се през септември да заработ€т н€колко зар€дни станции до Ќƒ  по съвместен проект на —толична община и » ≈ћ. “ези станции ще зареждат малки сметосъбиращи камиончета, които ще поддържат парка около Ќƒ , но веро€тно ще предостав€т безплатно зареждане и на други потребители на електромобили в —офи€.

1 23
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас