Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
30 авг
2017
 
 

Apple и Accenture ще стимулират корпоративната употреба на iPhone и iPad

Партньорството на Accenture с Apple ще помогне на нейните клиенти да използват по-добре своите мобилни iOS устройства за бизнес цели

2791 прочитания
Страница 1 от 2

Глобалната компания за консултантски и бизнес услуги Accenture обяви, че започва партньорство с Apple, чиято цел е да помогне на фирмите да разработят нови приложения за iPhone и iPad.

Accenture, която помага на компаниите да разработват и внедряват собствени бизнес приложения, съобщи за нова практика, ориентира специално към iOS, чрез своите Digital Studios в няколко избрани центъра по света. Експерти от Apple, включително софтуерни и хардуерни разработчици, архитекти и учени в областта на управлението на данните, също ще бъдат „командировани“ в офисите за iOS тестове на Accenture.

Шефът на Apple Тим Кук

Прочетете още: Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Шефът на Apple Тим Кук

Apple има нужда от консултантски партньори като Accenture, защото мобилните приложения за iOS трябва да се свързват с наследени бекенд системи, за да достъпват до данните. Apple ще използва експертния опит на Accenture в областта на системната интеграция и нейните партньорства с доставчици на софтуерни и мрежови продукти като SAP и Cisco.

Accenture пък обяви, че тази нова инициатива с Apple ще даде възможност за нови услуги в областта на Интернет на нещата, разчитащи на нови инструменти, шаблони и предваритeлно написан код, които да помогнат на клиентите да се възползват от данните от IoT платформите за техните iOS приложения.

На базата на експертизата за разработката на мобилни приложения, „iOS е най-добрата мобилна платформа за бизнеса и ние сме много въодушевени, че ще си сътрудничим с Apple“, каза Пиер Нантерм, председател и главен изпълнителен директор на Accenture.

И докато Accenture е наистина въодушевена от това бизнес партньорство, Apple далеч не е толкова „моногамна“. Тя вече обяви подобно сътрудничество и с Deloitte, и с IBM.

Всъщност IBM веднага реагира на новината за договора между Accenture и Apple, като разпрати „напомнящо“ съобщение до бизнес пресата за разширеното си сътрудничество с Apple, което бе обявено през юни.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас