“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ÷ифрова телевизи€
29 авг
2017
 
 

«ас€коха 239 нелегални »нтернет излъчвани€ на боксови€ мач ћейуедър/ ћакгрегър

—амо в Ѕългари€ близо 10 000 човека са платили за гледане само на мача чрез системата "Pay per view" на ћтел

4081 прочитани€

ѕиратите, които се опитват винаги да се възползват от най-интересните спортни събити€, не останаха безучастни към боксови€ мач на годината, рекламирайки активно своите нелегални онлайн излъчвани€, достигащи до аудитори€ в цели€ св€т. ќт компани€та Irdeto са засекли 239 поточни излъчвани€, които незаконно са разпростран€вали наживо боксови€ мач между  онър ћакгрегър и ‘лойд ћейуедър този уикенд. ќт т€х 67 излъчвани€ са предостав€ни през традиционни пиратски сайтове.

ѕодчертавайки сериозни€ ръст на възможностите за онлайн стрийминг на социалните медии, Irdeto са открили, че сега пиратите са използвали по н€колко канала, включително през Facebook, YouTube, Periscope, Twitch и други, за да спечел€т незаконно от премиум събитието в бокса.

¬ Ѕългари€ мачът се излъчваше от ћтел чрез платформата „ѕлати, за да гледаш“ (Pay per view, PPV), като за това събитие са се регистрирали близо 10 000 човека. “аксата за гледане у нас в реално време бе 5,99 лева, като сумата осигури възможност и за гледане на двубо€ на запис до 24 часа след негови€ край. јбонаментът за услугата „Pay-per-View“ осигур€ваше гледане на битката на мобилно или настолно устройство, като единственото изискване бе налична интернет връзка. ћачът бе предаван и през спортни€ канал Mtel Sport 2.

ѕрочетете още:  иберпрестъпници атакуват най-платежоспособните: холивудските студи€

ћтел активно рекламираше боксови€ мач ћакрегър срещу ћейуедър

ћтел активно рекламираше боксови€ мач ћакрегър срещу ћейуедър

—поред Irdeto, 165 социални медийни акаунта са предлагали незаконно мача ћейуедър/ћак√регър. ќсвен това от компани€та са открили още 6 поточни предавани€, достъпни през плъгин към попул€рната мултимедийна платформа Kodi. ќбщо всички 239 нелегални излъчвани€ са достигнали до над 2,93 милиона зрители, изчисл€ват от Irdeto.

”никалността на събитието се допълва от това, че то бе първото от този тип, което се излъчваше наживо онлайн и комбинираше две големи аудитории – зрителите на бокса и на MMA боевете. ¬ъпреки че добрата връзка и картина са ключови за т€х, много зрители по погрешка са избрали незаконната услуга пред легалните предавани€. Irdeto е отчела, че все повече пирати създават професионални уебсайтове, използвайки модерни технологии и услуги, чрез които подмамват потребителите, см€тащи, че плащат за легално излъчване.

Ќе всички зрители обаче са били „добросъвестни“. —поред последното глобално проучване на Irdeto, което обхвана над 25 000 пълнолетни потребители от 30 страни, над 52 на сто от т€х зна€т, че гледат пиратско видео съдържание.

¬ —јў операторите и собствениците на съдържание събираха за мача такса до $99,95, докато във ¬еликобритани€ таксата само за това събитие бе 19,95 лири и „едва“ €24,95 в родината на ћакгрегър »рланди€. “олкова много зрители, гледащи пиратско съдържание, означава, че много потребители са потърсили начини да гледа ћейуедър срещу ћакгрегър без да плащат.

» тъй като пиратството функционира като бизнес организаци€, пиратите прав€т пазарни проучвани€ и са на€сно, че потребителите „жадуват“ за този тип спортно съдържание. —само за една седмица, предшестваща боксови€ мач, Irdeto е открила 42 реклами на забранени стрийминг устройства, предлагащи мача през сайтове за е-търгови€, включително през Amazon, eBay и Alibaba. Irdeto работи съвместно с тези сайтове за своевременното премахване на подобни реклами от т€х.

„—портните предавани€ наживо са жизнено важни за глобалното пиратство, като хил€ди сайтове предостав€т незаконно съдържание, привличайки милиони зрители, коментира –ори ќ' онър, старши вицепрезидент киберсигурност в Irdeto. -  огато се бориш с пиратството на спортни предавани€ наживо, бързото му спиране е от съществено значение. “ова важи особено за премиум събити€ като боксови€ мач ћейуедър/ ћакгрегър. Ќай-ефективната стратеги€ е подход, базиран на интелигентното разузнаване с 360-градусов поглед към пиратството. »дентифицирайки и спирайки пиратските предавани€ в реално време чрез специализирани познани€ и технологии, собствените на съдържание и операторите могат да защит€т своите приходи и да предостав€т по-добро изжив€ване на зрителите“, добав€ той.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас