“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
21 авг
2017
 
 

»зкуствени€т интелект замен€ мобилността

3001 прочитани€

Microsoft об€ви изкуствени€ интелект (AI) за един от своите главни приоритети, измествайки фокуса си от него към мобилните технологии. ¬ ежегодни€ финансов отчет на компани€та за AI се говори шест пъти, след като година по-рано той не бе споменат нито веднъж.

“Ќие сме технологична компани€, чи€то миси€ е да помага на всеки човек и на вс€ка организаци€ на планетата да постига повече – пишат в съобщение от Microsoft. – Ќие се борим за това да разкриваме нови възможности, подпомагайки по-нататъшното развитие на всички страни по света. Ќашата стратеги€ е да създаваме най-добрите платформи и ефективни услуги в сво€ клас за интелигентни облаци и крайни устройства, с използване на наши€ изкуствен интелект.” 

—ат€ Ќадела

ѕрочетете още: Microsoft подготв€ машинно обучение за HoloLens

Ќасочвайки вниманието си към AI, технологични€т гигант е премахнал от нови€ отчет препратките към мобилните технологии, които б€ха посочени за приоритет на корпораци€та при встъпването в длъжност на насто€щи€ ѝ изпълнителен директор, —ат€ Ќадела, през 2014 г.

“Ќашите стратегически перспективи са свързани с увеличаването на конкурентоспособността и ръста в качеството ни на компани€, разработваща платформи и увеличаваща ефективността най-вече в мобилната и облачната сфера”, се говореше в отчета на компани€та за 2016 г.

ѕрез 2017-та акцентите се преместват в посока постро€ване на интелектуална облачна платформа, ко€то да може да помага при привличането на нови партньори, включително разработчици, създатели на приложени€ и независими доставчици на софтуер.

–еагирайки на еволюци€та при средствата, използвани от крайните потребители и организациите за взаимодействие техническите инструменти, от Microsoft се стара€т да замен€т стари€ опит, чрез взаимодействие с използване на глас, ръце и поглед. 

“”верени сме в това, че новата технологична парадигма тр€бва да стъпва върху облака и интелигентните крайни устройства чрез разпределена обработка – говори се в тазгодишното съобщение на компани€та. – »зкуствени€т интелект работи в интерес на потребител€, неговото прежив€ване ще се формира на базата на достъпна за него информаци€. Ќие ще продължаваме да трансформираме наши€ бизнес, отчитайки нова ера на дигитални трансформации, помагайки по вс€какъв на своите клиенти и партньори в този развиващ се св€т.” 

¬ изместването на фокуса на компани€та н€ма нищо удивително, особено ако бъдат отчетен сериозните грешки, които т€ допусна в мобилната сфера. Ќай-нагледни€т пример за това е придобиването на мобилни€ бизнес на Nokia за 7,2 млрд. долара през 2013 г. 

—делката се превърна в “пълна катастрофа” за Microsoft както от технологична, така и от имиджова гледна точка. —поред слухове т€ бе следствие на “завист” към Apple и Google и в крайна сметка доведе до съществено съкращаване на работни места – най-вече от поделението за мобилни устройства на компани€та. 

»майки предвид ограничените перспективи на Windows Phone, по всичко личи, че в Microsoft са взели решение да прекрат€т с експериментите в тази насока и да се съсредоточат върху извличане на стойност от изкуствени€ интелект в облачна среда.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—ергей Ѕелоусов, Acronis: ќтвар€ме развоен център в —офи€—ергей Ѕелоусов, Acronis: ќтвар€ме развоен център в —офи€

—ингапурски€т специалист в областта на архивирането, възстанов€ването и защитата на данни създава свой гол€м инженерингов център в —офи€, в който до 2-3 години тр€бва да работ€т над 200 високовалифицирани специалисти. “ова об€ви главни€т...

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас