Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
18 авг
2017
 
 

„София тех парк“ АД е с нов борд на директорите

Очаква се за изпълнителен директор да бъде назначен юристът Тодор Ангелов - до момента е ръководител на правния отдел на МТ

3299 прочитания

„София тех парк“ отново е със сменено ръководство. Решението е гласувано по време на общото събрание (ОС) на акционерите.

Очаква се за изпълнителен директор да бъде назначен юристът Тодор Ангелов, който до момента е бил ръководител на дирекция „Административно-правно обслужване“ на Министерството на туризма (МТ). В новия състав влиза и физикът проф. Николай Андреев, бивш посланик в Ливан. Той ще съдейства и за контактите с чуждестранни партньори. Третият член на Съвета на директорите е Живка Любомирова Такева, бивш заместник областен управител на София.

Според Министерството на икономиката (МИ), въпреки напредъка в привличането на инвестиции, е имало проблеми с оперативното ръководство на  „София тех парк“. От държавното дружеството уточняват, че причината за промените в борда на директорите, е свързана с това, че досегашното ръководство не е изпълнило възложените му амбициозни цели. Забавили са се постъпленията, необходими за плащанията към контрагенти от системата ведомството и за развойна дейност. От МИ уточнват още, че констатациите, свързани с управлението на вътрешните одитори ще бъдат разгледани от АДФИ.

От дружеството, чиито предмет на дейност е свързан с развойната дейност и иновациите, се очаква „да допринесе за общото икономическо развитие на страната“, се казва още в съобщението на министерството.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас